English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 133

English Quiz
1. What is the meaning of BARBARIAN
a) arrogant
b) impolite
c) uncivilized
d) unkind

Click to View Answer
Answer c) uncivilised. Barbarian (Adj./N) means a member of an uncivilized people(N). A person who behaves very badly (Adj.) Other Synonyms – Savage, Wild.

2. What is the meaning of NEBULOUS
a) tiny
b) vague
c) insignificant
d) inadequate

Click to View Answer
Answer b) Vague. Nebulous (Adj.) means indistinct, indefinite, unclear, hazy.

3. What is the meaning of SERENE
a) solemn
b) meek
c) delicate
d) calm

Click to View Answer
Answer d) calm. Serene (Adj.) means calm and peaceful. Other Synonyms-composed, tranquil, peaceful, untroubled

4. What is the meaning of CONNOISSEUR
a) ignorant
b) interpreter
c) lover of art
d) delinquent

Click to View Answer
Answer c) lover of art. Connoisseur (N) is an expert able in fine arts. Other Synonyms : expert, authority, specialist, pundit

5. What is the meaning of DAWDLE
a) assess
b) evaluate
c) fickle
d) loiter

Click to View Answer
Answer d) loiter. Dawdle (V)
means to take a long time to do something. Other Synonyms-linger, dally, take one’s time, be slow, waste time

6. What is the meaning of MIRTH
a) sorrow
b) enthusiasm
c) adventure
d) merriment

Click to View Answer
Answer d) merriment. Mirth (N) means great happiness. Other Synonym – shigh spirits, cheerfulness, cheeriness

7. What is the meaning of WHIM
a) fancy
b) clumsy
c) desire
d) strange behaviour

Click to View Answer
Answer a) fancy. Whim (N)
is a sudden desire. A sudden wish to do or have something.Other Synonyms-impulse, urge, notion, fancy, foible, caprice, conceit

8. What is the meaning of DISSOLUTE
a) distant
b) repulsive
c) honest
d) immoral

Click to View Answer
Answer d) immoral.
Dissolute (Adj.) means enjoying immoral activities and not caring other people,OtherSynonyms- dissipated, debauched, decadent, intemperate

9. What is the meaning of SANGUINE
a) clever
b) proud
c) hopeful
d) modest

Click to View Answer
Answer c) hopeful. Sanguine (Adj.) means cheerful and confident about the future. Other Synonyms-optimistic, bullish, hopeful, buoyant, positive

10. What is the meaning of NEMESIS
a) Victory
b) Adventure
c) Reward
d) Punishment

Click to View Answer
Answer d) Punishment. Nemesis (N) means something causing misery or death. Other Synonyms- archrival, adversary, foe, opponent.

Leave a Comment