English Quiz for SBI | IBPS – Set 279

1.Find the error in the following sentence.
a) Injected into the blood, tiny bubbles of gas
b) can ease the passage of vital stroke drugs into the
c) brain,helping in prevent damage to the grey matter.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) brain,helping in prevent damage to the grey matter,Replace “prevent” with “preventing”.

2.Find the error in the following sentence.
a) The dense fog on Friday morning forced the Airport
b) Authority of India to divert eight flights, includes
c) two international flights,out of the International Airport.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) Authority of India to divert eight flights, includes, Replace “includes” with “including”.

3.Find the error in the following sentence.
a) The wise father told him that the mangoes
b) had gone bad as they were in contact
c) with the one rotten mango.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) with the one rotten mango,Replace “the” with “a”.

4.Find the error in the following sentence.
a) With the number of vehicles on the roads going
b) up fast,the traffic in the metros have
c) become heavy and uncontrollable.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) up fast,the traffic in the metros have,Replace “have” with “has”.

5.Find the error in the following sentence.
a) The company is in debt and has been unable
b) to pay their employees salaries for the
c) past six months.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) to pay their employees salaries for the,Replace “their employees” with “its employees”.

6.Find the error in the following sentence.
a) The Indian subcontinent was home to the urban Indus Valley
b) Civilisation of the 3rd millennium BCE. In the following
c) millennium, the oldest scriptures associated of Hinduism began to be composed.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) millennium, the oldest scriptures associated of Hinduism began to be composed.Replace “of” with “with”

7.Find the error in the following sentence.
a) Mumbai is built in what was once an archipelago of seven
b) islands: Bombay Island, Parel, Mazagaon, Mahim,
c) Colaba, Worli, and Old Woman’s Island
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Mumbai is built in what was once an archipelago of seven,Replace “in” with “on”.

8.Find the error in the following sentence.
a) In most common law jurisdictions there is a Bills of Exchange
b) Act that codifies the law in relation to negotiable instruments, c) including cheques, and this Act contains the statutory definition of the term banker.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) including cheques, and this Act contains the statutory definition of the term banker,Replace “the” with “a”.

9.Find the error in the following sentence.
a) Historians write in the context of their own time, and with due b) regard to the current dominant ideas of how to interpret the
c) past, and sometimes write to provide lessons for its own society.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) past, and sometimes write to provide lessons for its own society,Replace “its” with “their “.

10.Find the error in the following sentence.
a) Garden is a planned space, usually outdoors,set aside for
b) the display, cultivation, and enjoyment of plants
c) and other forms of nature.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

Leave a Comment