English Quiz for SBI | IBPS – Set 277

1.Satish lay in bed WIDE AWAKEN as he was worried about his exams starting the next day.
a) widen awakening
b) widely awake
c) wide awake
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) wide awake

2.The circumstances in which SUCCUMBED BELOW PRESSURE ,are not known.
a) succumbed below force
b) was succumbed below pressure
c) succumbed to pressure
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) succumbed to pressure,‘to’ should follow succumb.

3.Once the event is over, many people CLAIMED CREDIT FOR SUCCESS but disown the responsibility for failure.
a) claim credit of success
b) claim credit for success
c) claiming credit for success
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) claim credit for success

4.She wished that her career could be AS GLAMOROUS AS THE OTHER WOMEN but not willing to work as they had.
a) as glamorous as the other women’s
b) more glamorous than the career of the other women
c) glamorous like other women
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer a) as glamorous as the other women’s

5.No matter what experience you have had with forest fires, IF YOU WOULD HAVE WITNESSES the fire roaring down through the canyon, you would have been terrified.
a) if you witnessed
b) if you had witnessed
c) if you could witness
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) if you had witnessed

6.Eaten in Portugal only, the INDIANS VIEWED THE POTATO WITH SUSPICION FOR THEY assumed it had poisonous properties since only the white skinned people consumed it.
a) Indians viewed the potato with suspicion for they
b) Indians were suspicious of the potato and they
c) potato was viewed with suspicion by Indians who
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) potato was viewed with suspicion by Indians who

7.Although he was the most friendly of all present and DIFFERENT FROM THE OTHERS,HE HADN’T HARDLY HAD ANY FRIENDS EXCEP ME.
a) different from the others, he hardly had any friends except I
b) different than the others, he hardly had any friends except me
C) different from the others, he hardly had any friends except me
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer C) different from the others, he hardly had any friends except me

8.The dinner party hosted by the President at the club was
shifted to AN UNDISCLOSED LOCATION.

a) a locality undisclosing
b) a undisclosing location
c) location undisclosely
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer d) No correction required

9.The government should launch such projects which should reversible the destructive cycle of flood and drought.
a) should have reversible
b) should reverse
c) should reversible
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer b) should reverse

10.Environmentalists HAS PAY LITTLE HEED to the ‘softer’ aspects of the movement, of which the need to change our culture is
one of the most important.

a) is paying little heed
b) are paying little heeding
c) have paid little heed
d) No correction required

Click here to View Answer
Answer c) have paid little heed

Leave a Comment