English Quiz for IPPB |IBPS – Set 230

1.Find the error in the following sentence.
a) The number of employees
b) reporting sick has reduced significantly
c) because of the incentive.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) reporting sick has reduced significantly ,Replace “reporting” with “reported”

2.Find the error in the following sentence.
a) All those articles that
b) had published in the weeklies will now
c) be published in the form of a book.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) had published in the weeklies will now ,Replace “had” with “had been”

3.Find the error in the following sentence.
a) Union finance Minister has virtual
b) denied the annual revision of pension,
c) a demand of the protesting ex-service men.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Union finance Minister has virtual , Replace “virtual” with “virtually”

4.Find the error in the following sentence.
a) E-commerce giant Flipkart has launched
b) the instant refund facility it will allow customers
c) to get refunds within 24 hours of returning the product.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) the instant refund facility it will allow customers,Replace “it” with “which”

5.Find the error in the following sentence.
a) In spite that organizations are aware
b) of the importance of IT they often
c) do not know how to deploy it effectively.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) In spite that organizations are aware, Replace “in spite” with “although”

6.Find the error in the following sentence.
a) The Ministry was considered several
b) proposals for the development of small
c) and medium enterprises during Budget discussions.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) The Ministry was considered several,Remove “was”

7.Find the error in the following sentence.
a) The far-flung areas in the Delhi-NCR regionnow resemble
b) to a ghost town, unfinished towers of brick and mortar
c) silently telling of the dashed dreams of millions of home
buyers.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) to a ghost town, unfinished towers of brick and mortar,Delete “to”

8.Find the error in the following sentence.
a) In defining professional success, women place
b) more value than men do on individual achievement, having
c) passion for his work, receiving respect and making a
difference
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) passion for his work, receiving respect and making a difference, Replace “his” with “their”

9.Find the error in the following sentence.
a) It is a thing whose knowledge may
b) not be acquired through direct perception
c) nor can we gain it through inference.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) It is a thing whose knowledge may, Replace “may” with “can”

10.Find the error in the following sentence.
a) Promotion refers to use of communication
b) with the twin objectives of informing potential
c) customers about a product and persuading them to buy it.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) Promotion refers to use of communication,Add “the” before use

Leave a Comment