English Quiz for IPPB |IBPS – Set 227

1.Obesity and alcohol__________ together to__________ the risk of liver disease in both men and women.
a) act, increase
b) result, aggravate
c) taken, arrest
d) put, heighten

Click here to View Answer
Answer a) act, increase

2.The governmental ________spurred dramatic improvements in the way waste management is _________out in many hospitals.
a) rule, thrown
b) plans, conduct
c) crusade, one
d) efforts, carried

Click here to View Answer
Answer d) efforts, carried

3.Demand and supply do not _________the same relationship as the one that _____________between height and weight.
a) possess, has
b) incur, is
c) have, exists
d) bear, borne

Click here to View Answer
Answer c) have, exists

4..The country’s economic growth has been achieved _______________ exports and _______________large amounts of foreign direct investment.
a) on, boosting
b) despite, estimating
c) mostly, soliciting
d) via, attracting

Click here to View Answer
Answer d) via, attracting

5. The main advantage we have ______other countries is its large human capital which makes it an ideal outsourcing _______.
a) over, base
b) with, model
c) in, module
d) to, performance

Click here to View Answer
Answer a) over, base

6._______has been taken against some wholesale drug dealers for dealing in surgical items without a valid license and maintaining a stock of________ Drugs.
a) Note, overwhelming
b) Step, impressive
c) Execution, outdated
d) Action, expired

Click here to View Answer
Answer d) Action, expired

7.While his _______ concerts are still somewhat rare, this album will keep his fans _______.
a) Big, gloomy
b) Live, happy
c) Live, engage
d) Apthatic, aware

Click here to View Answer
Answer b) Live, happy

8,Our country has been _______ with _______ because it was founded upon sound principles by people of strong moral character.
a) Gifted, perfection
b) Expanse, vastness
c) Swept, politics
d) Blessed, greatness

Click here to View Answer
Answer d) Blessed, greatness

9.Having money and ___ able to make decisions, is one _____ of being independent.
a) being, means
b) to, matter
c) likely, target
d) to be, action

Click here to View Answer
Answer a) being, means

10.There is ________ a breach of the requirements of fairness and transparency even at the _________ level.
a) Continuously, higher
b) Consequently, higher
c) Subsequently, lower
d) Consequently, basic

Click here to View Answer
Answer d) Consequently, basic

Leave a Comment