English Quiz for IPPB |IBPS – Set 224

1.The _______ growth of Indian agriculture in the last three decades has earned_______from other countries.
a) pervasive, reputation
b) significant, deliverance
c) superior, regard
d) dynamic, accolades

Click here to View Answer
Answer d) dynamic, accolades

2.His presentation was so lengthy and _____________ that it was difficult for us to find out the real _____________ in it.
a) boring, planning
b) tedious, skill
c) verbose, skill
d) laborious, coverage

Click here to View Answer
Answer c) verbose, skill

3.The bill was ____ by the International Labour Organization (ILO) and _____ to the government a few months ago.
a) drafted, submitted
b) prepared, deposited
c) brought, pass
d) written, shown

Click here to View Answer
Answer a) drafted, submitted

4.We will _____ that not more than 60 students are ______ in one classroom.
a) sure, adjusted
b) like, believe
c) confirm, coming
d) ensure, accommodated

Click here to View Answer
Answer d) ensure, accommodated

5. We should move towards a system where the banks can_______capital in the market with_______safeguard so that they continue to be public sector banks.
a) improve, proper
b) strengthen, durable
c) raise, adequate
d) stimulate, effective

Click here to View Answer
Answer c) raise, adequate

6.A person’s formal educational background may ___________ rich but complex information. To some degree education ___________ a person’s knowledge and skill base.
a) reveal, advocates
b) yield, indicates
c) exhibit, develops
d) cover, evolves

Click here to View Answer
Answer b) yield, indicates

7.A _______ reader gets much greater pleasure from reading books than a miser gets in _______ money.
a) powerful, accumulating
b) voracious, hoarding
c) desirous, stocking
d) proverbial, spending

Click here to View Answer
Answer b) voracious, hoarding

8.Poetry is the language of the imagination and the _______. It relates to whatever gives _______ pleasure or pain to the human mind.
a) thinking, permanent
b) analysis, temporary
c) passions, immediate
d) circumspection, sporadic

Click here to View Answer
Answer c) passions, immediate

9.They just need to ____ that it’s not an issue of having girls or boys, It’s about individuals and as always, ___ the situations that come with them.
a) feel, turn
b) realise, tackling
c) analyze, facing
d) understand, modify

Click here to View Answer
Answer b) realise, tackling

10.The principal did not make changes to subject ___ and students were ___ to choose the subjects and sports they were interested in.
a) name, bias
b) course, liable
c) content, free
d) matter, bound

Click here to View Answer
Answer c) content, free

Leave a Comment