English Quiz for IPPB |IBPS – Set 222

1.Find the antonym.
RELINQUISH
a) Abdicate
b) Renounce
c) Possess
d) Deny

Click here to View Answer
Answer c) Possess-अधिकार में रखना ,RELINQUISH-त्यागना

2.Find the antonym.
VANITY
a) Pride
b) Humility
c) Conceit
d) Ostentatious

Click here to View Answer
Answer b) Humility- विनम्रता, VANITY-घमंड

3.Find the antonym.
CAPACIOUS
a) Limited
b) Caring
c) Foolish
d) Changeable

Click here to View Answer
Answer a) Limited-सीमित, CAPACIOUS-विशाल

4.Find the antonym.
SUBSERVIENT
a) Aggressive
b) Straightforward
c) Dignified
d) Supercilious

Click here to View Answer
Answer c) Dignified -उच्चपदस्थ, SUBSERVIENT-अधीन

5.Find the antonym.
REMISS
a) Forgetful
b) Watchful
c) Dutiful
d) Harmful

Click here to View Answer
Answer c) Dutiful-कर्तव्यपरायण, REMISS-बेपरवाह

6.Find the antonym.
LOQUACIOUS
a) Reticent
b) Talkative
c) Garrulous
d) Verbose

Click here to View Answer
Answer a) Reticent- मितभाषी,LOQUACIOUS-बातूनी

7.Find the antonym. .
NIGGARDLY
a) Frugal
b) Thrifty
c) Stingy
d) Generous

Click here to View Answer
Answer d) Generous-दानी,NIGGARDLY-कंजूस

8.Find the antonym. .
PATCHY
a) Attractive
b) Uniform
c) Simple
d) Clear

Click here to View Answer
Answer b) Uniform-एकसमान,PATCHY-रंग-बिरंग

9.Find the antonym. .
CONCEDE
a) Object
b) Refuse
c) Grant
d) Accede

Click here to View Answer
Answer b) Refuse-इनकार करना, CONCEDE-स्वीकार करना

10.Find the antonym. .
HYPOCRITICAL
a) Gentle
b) Sincere
c) Amiable
d) Dependable

Click here to View Answer
Answer b) Sincere-निष्ठावान, HYPOCRITICAL-पाखंडी

Leave a Comment