English Quiz for IPPB |IBPS – Set 218

1.While modernising India, the rural ________ has to be taken into ________ first.
a) folk, considered
b) area, confidence
c) population, care
d) populace, priority

Click here to View Answer
Answer c) population, care

2.The government_____down the opposition ________for a joint parliamentary committee probe.
a) boiled, proposal
b) shot, demand
c) put, leaders
d) whipped portfolio

Click here to View Answer
Answer b) shot, demand

3.How people would_____In a particular situation cannot be______with perfect accuracy.
a) think, observed
b) behave, predicted
c) react, analyzed
d) feel, resolved

Click here to View Answer
Answer b) behave, predicted

4.Drama had its earliest beginning in the corporate life of the village, the______form of settlement that took______in England.
a) reigning, area
b) predominant, place
c) ascendant, venue
d) arbitrary, reservation

Click here to View Answer
Answer b) predominant, place

5.When i started riding a bike a couple of years ago i didn’t think my_________would ever be more serious than the________short ride.
a) connection,unusual
b) involvement,occasional
c) inclusion,familiar
d) implication,typical

Click here to View Answer
Answer b) involvement,occasional

6.A person_________ the nomination is called the nominator and the person____________ it is the nominee.
a) effecting, bringing
b) executing, inheriting
c) accomplishing, drawing
d) making, receiving

Click here to View Answer
Answer d) making, receiving

7.It is said that knowledge is power. The hunger for power is __________ and therefore most difficult to __________ .
a) accumulative, subsume
b) enormous, apply
c) empowering, delegate
d) insatiable, contain

Click here to View Answer
Answer d) insatiable, contain

8.Man needs food not __________ for the body but for the soul also. The satisfaction of his physical wants does not imply his __________.
a) Merely, contentment
b) properly, superiority
c) only, spirituality
d) Necessarily, commitment

Click here to View Answer
Answer a) Merely, contentment

9.We truly______to the many hands and hearts that made this book _______
a) obliged,plausible
b) honoured,feasible
c) beholden,credible
d) grateful,possible

Click here to View Answer
Answer d) grateful,possible

10.Investors, businessmen, academicians and politicians are once again looking at lndia with __________ interest and realising that this is one huge country which simply cannot be_________.
a) renewed, overlooked
b) revived, excluded
c) improved, omitted
d) restored, left out

Click here to View Answer
Answer a) renewed, overlooked

Leave a Comment