English Quiz – Fill in the blanks (set 87)

1. The flash of the torch ___________ a cobra.
a) exposed
b) displayed
c) disclosed
d) revealed

Click here to View Answer
Answer d) revealed

2. He _____________ himself a stiff drink before making his statement to the police officer.
a) threw
b) poured
c) filled
d) sipped

Click here to View Answer
Answer b) poured

3. It was his _____________ that led him to penury.
a) flamboyance
b) arrogance
c) extravagance
d) ebullience

Click here to View Answer
Answer c) extravagance

4. Gita was known to be a ______________ so nobody entrusted any important work to her.
a) joker
b) worker
c) shocker
d) shriker

Click here to View Answer
Answer d) shriker

5. The statue was so ______________ that people started it in horror.
a) grotesque
b) exquisite
c) beatific
d) cumbersome

Click here to View Answer
Answer a) grotesque

6. He was caught red-handed and could not _____________ the charges.
a) refute
b) refuse
c) rebuke
d) revoke

Click here to View Answer
Answer a) refute

7. Unhappy about the treatment mated out to her, Shanti ____________ demanded justice.
a) sumptuously
b) voraciously
c) spasmodically
d) vociferously

Click here to View Answer
Answer d) vociferously

8. They sprayed tear gas _____________ on the protesters.
a) indirectly
b) intensively
c) indifferently
d) indiscriminately

Click here to View Answer
Answer d) indiscriminately

9. We are happy to ______________ the receipt of your order no. 4071 dated 13.4.99.
a) admit
b) accept
c) acknowledge
d) respond

Click here to View Answer
Answer c) acknowledge

10. All jobs are respectable _____________ of their nature.
a) irrelevant
b) immaterial
c) irresponsible
d) irrespective

Click here to View Answer
Answer d) irrespective

Leave a Comment