English Quiz – Error detection (set 85)

1. Find the error in the following sentence.
a) He used very inaccurate
b) language for
c) he knew no better.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) He used very inaccurate. Use ‘a’ before ‘very’

2. Find the error in the following sentence.
a) He always wants to
b) get the best of facilities
c) whether he deserved it or not.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) whether he deserved it or not. Use ‘deserves’ in place of ‘deserved’

3. Find the error in the following sentence.
a) The information supplied
b) to us were not as useful
c) as we first thought it would be.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) to us were not as useful. Use ‘was’ in place of ‘were’

4. Find the error in the following sentence.
a) The morable of the army was high
b) because the news from the front
c) were very encouraging.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) were very encouraging. Use ‘was’ in place of ‘were’

5. Find the error in the following sentence.
a) I visited
b) Raj’s and Rashmis’s house
c) but found the couple absent.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) Raj’s and Rashmis’s house. It should be ‘Raj and Rashmi’s’

6. Find the error in the following sentence.
a) She was
b) more garrulous than
c) either of her three sisters.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) either of her three sisters. Use ‘any’ in place of ‘either’

7. Find the error in the following sentence.
a) Much to his fortune,
b) he married a girl who was more tall
c) and lovelier than her elder sister.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) he married a girl who was more tall. Use ‘taller’ in place of ‘more tall’

8. Find the error in the following sentence.
a) She looked at him
b) lovely but he did not
c) respond to her.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) lovely but he did not. Use ‘lovingly’ in place of ‘lovely’

9. Find the error in the following sentence.
a) You will not
b) get well until
c) you take medicine regularly.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) get well until. Put ‘unless’ in place of ‘until’

10.Find the error in the following sentence.
a) You must either
b) inform the police else be
c) prepared to suffer any loss.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) inform the police else be. Use ‘or’ in the place of ‘else’

1 Comment

Leave a Comment