English Quiz – Fifty Four (Fill in the Blanks & Error Spotting)

1. _______________ I not informed you about this, you would have missed the opportunity.
a) If
b) Unless
c) Had
d) Provided
e) Have

Click here to Answer
Answer c) Had

2. Many with __________ I have shared my thoughts have shown initial surprise.
a) whom
b) who
c) which
d) that
e) me

Click here to Answer
Answer a) whom

3. Our present _________________ towards the environment contrasts quite sharply with our historical reverence for nature.
a) state
b) apathy
c) nature
d) disposition
e) appeal

Click here to Answer
Answer b) apathy

4. Changing life-styles in India are causing many frustrations, ________ people to lash out at the weakest.
a) motivating
b) tempting
c) leading
d) killing
e) stressing

Click here to Answer
Answer b) tempting

5. There was this new belief among people that they could be successful, and that there were opportunities here for the ___________.
a) Taking
b) All
c) Daringly
d) Granted
e) Grabbing

Click here to Answer
Answer d) Granted

6) Find the error in the following sentence.
a) Dr. Ambedkar faced much discrimination
b) and humiliation in India,
c) never did he once say he would
d) leave the country and go elsewhere
e) No error

Click here to Answer
Answer c) never did he once say he would. Insert ‘but’ before ‘never’

7) Find the error in the following sentence.
a) A government believes
b) the public mood is in favour
c) of the GST Bill and this
d) will force the Congress to blink
e) No error

Click here to Answer
Answer a) A government believes. Place ‘the’ in place of ‘a’

8) Find the error in the following sentence.
a) Former PM Manmohan Singh, in a
b) gesture of respect,
c) personally presented
d) Padma Shri award to him in Japan
e) No error

Click here to Answer
Answer c) personally presented. Insert ‘the’ after ‘presented’

9) Find the error in the following sentence.
a) Paris terror attacks seem
b) to had challenged the
c) Foundational ideals that form
d) the basis of the EU, a project
e) No error

Click here to Answer
Answer b) b) to had challenged the. Put ‘have’ in place of ‘had’

10) Find the error in the following sentence.
a) The government announced additional income tax incentives
b) for the domestic shipbuilding industry in
c) a bid to help Indian shipbuilders remain afloat at a time
d) when the global industry is going an extended slump
e) No error

Click here to Answer
Answer d) when the global industry is going an extended slump. Insert’through’ after ‘going’

Leave a Comment