English Quiz – 81

1. After carefully __________ the situation, the farmer sympathised ___________ the mule.
a) scrutinising, on
b) assessing, with
c) observing, through
d) fighting, by
e) ignoring, for

Click here to View Answer
Answer b) assessing, with

2. Once there lived a cunning fox who always ____________ to __________ others with his awful acts.
a) wished, cheating
b) desired, betrayed
c) thought, fooling
d) tried, deceive
e) longed, beaten

Click here to View Answer
Answer d) tried, deceive

3. I _________ a friend named Raj who ________ a horse ranch in the city.
a) has, buys
b) need, holds
c) possess, runs
d) have, owns
e) got, sells

Click here to View Answer
Answer d) have, owns

4. As night _________ in the heights of the mountains, Ramesh could not ________ anything.
a) fell, see
b) darkened, view
c) rose, admire
d) dive, perceive
e) became, get

Click here to View Answer
Answer a) fell, see

5. Before making payment, a banker has to _________ that the invocation of the guarantee has been ___________ made.
a) ensure, properly
b) assure, really
c) affirm, generally
d) see, never
e) confirm, previously

Click here to View Answer
Answer a) ensure, properly

6. Find the error in the following sentence.
a) The oak tree always
b) thought that
c) he was strong
d) than the other trees.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) he was strong. Replace ‘he was strong’ with ‘he was stronger’

7. Find the error in the following sentence.
a) It was strange
b) when people started
c) congratulating me
d) on completion of my dissertation.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

8. Find the error in the following sentence.
a) Though Chandresh is known
b) of his playful style, we admire him
c) for his ability to shape a world clearly
d) from a few carefully chosen words.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) of his playful style, we admire him. Replace ‘of’ with ‘for’

9. Find the error in the following sentence.
a) A good employee
b) is one which
c) is always willing
d) to go the extra mile.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) is one which. Replace ‘which’ with ‘who’

10.Find the error in the following sentence.
a) Through her efforts
b) she manage to
c) open several institutions to
d) help the downtrodden.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) she manage to. Replace ‘manage’ with ‘managed’

Leave a Comment