English Quiz – 74 (Mixed Quiz)

1. India and Russia on Thursday concluded plethora of 16 agreements across civil nuclear energy, defence, hydrocarbon, space, investments including setting up of 12 Russian built reactors for two sites as Moscow _________ Delhi’s bid for a permanent seat at the UN Security Council (UNSC).
a) inscribed
b) ignored
c) endorsed
d) inserted

Click here to View Answer
Answer c) endorsed

2. As many as 106 more life saving drugs have been __________ in the new National List of Essential Medicines (NLEM) released on Thursday by the Health Ministry.
a) prohibitted
b) debared
c) excluded
d) included

Click here to View Answer
Answer d) included

3. The notification, which is likely to come into __________ from the middle of 2016, is primarily aimed at addressing rising pollution levels in the country.
a) affect
b) effect
c) conduct
d) outcome

Click here to View Answer
Answer b) effect

4. India will ___________ on a massive skilling exercise to train workers in construction under its ‘rural mason’ programme, the first time it’s planning such an initiative at this scale.
a) embark
b) undertake
c) commence
d) begin

Click here to View Answer
Answer a) embark

5. Prime Minister Narendra Modi landed in Kabul this morning for an ____________ but widely anticipated Christmas visit to the Afghan capital.
a) informed
b) announced
c) unannounced
d) important

Click here to View Answer
Answer c) unannounced

6. Find the error in the following sentence.
a) The nation is observing its
b) second ‘Good Governance Day’ on
c) the birth anniversary of former
d) prime minister Atal Bihari Vajpayee today.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

7. Find the error in the following sentence.
a) Ola, the country’s largest taxi aggregator,
b) said it will collaborate with businesses, housing societies
c) and institutions to enable customers share rides with
d) people from their social groups.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) and institutions to enable customers share rides with. Insert ‘to’ before share.

8. Find the error in the following sentence.
a) The General Assembly has approved a $5.4 billion budget
b) for the United Nations’ regular operations during
c) 2016 and 2017, a slight decrease from the $5.5 billion
d) budget for the previous two years.
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) budget for the previous two years. Replace ‘for’ by ‘from’

9. Find the error in the following sentence.
a) The e-Sampark initiative
b) launched as a part of ‘Digital India’
c) last year is now being extended to
d) private citizens, especially professionals.
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

10. Find the error in the following sentence.
a) India will do well to
b) look at the Paris Agreement on
c) climate change through the
d) prism of opportunity, not adversity.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) India will do well to. Replace ‘will’ by ‘would’

Leave a Comment