English Quiz – 69 (Fill in the blanks & Error Spotting)

1. India’s consumer market is making it a __________ destination for foreign direct investment(FDI).
a) unprofitable
b) lucrative
c) gained
d) loss

Click here to View Answer
Answer b) lucrative

2. The _________ floods that hit several parts of Chennai and nearby areas early this month have left 50,000 people unemployed in the micro, small and medium enterprises industry in the city, MSME Minister Kalraj Mishra said today.
a) ruinous
b) distressing
c) catstrophic
d) devastating

Click here to View Answer
Answer d) devastating

3. At least four survivors were pulled from choppy waters in central Indonesia on Sunday as high waves and bad weather __________ attempts to reach a sinking passenger boat with more than 120 people aboard.
a) destructed
b) hindered
c) hampered
d) delayed

Click here to View Answer
Answer c) hampered

4. Banks are __________ a sharp growth in electronic transactions, prompting them to invest in technology rather than spend on new bricks-and-mortar branches.
a) witnessing
b) spoting
c) noticing
d) avoiding

Click here to View Answer
Answer a) witnessing

5. Private sector lender Axis Bank has ____________ with a digital security company, e-Mudhra to facilitate digital signature facility to its customers.
a) partnered
b) ventured
c) agreed
d) joined

Click here to View Answer
Answer a) partnered

6. Find the error in the following sentence.
a) Spanish model Mireia Lalaguna was crowned Miss World 2015
b) after beating out 113 contestants from
c) along the globe on Saturday night at a coastal resort city
d) in south China’s Hainan Province.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) along the globe on Saturday night at a coastal resort city. ‘across’ instead of ‘along’

7. Find the error in the following sentence.
a) Cameron has asked the Ministry of Defence to be ready to post women
b) on ground close-combat roles by the end of next year,
c) after Washington announced this month its
d) military will open all positions including frontline combat roles to women.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) on ground close-combat roles by the end of next year. ‘in’ instead of ‘on’

8. Find the error in the following sentence.
a) Union Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal today said
b) 42 mega food parks worth Rs 2,000 crore
c) will be set up in the entire country,
d) out of which five have already been established
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) will be set up in the entire country. Remove ‘up’

9. Find the error in the following sentence.
a) State-owned IIFCL has been
b) appointed as interim investment
c) adviser of the
d) National Investment and Infra Fund (NIIF).
e) No error

Click here to View Answer
Answer e) No error

10. Find the error in the following sentence.
a) ‘eSign’ will help bank customers to get a digital signature certificate;
b) sign documents, application forms and submit these
c) digitally signed documents to the bank
d) in a secured online manner, at the click of a button.
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) in a secured online manner, at the click of a button. ‘secure’ in place of ‘secured’

Leave a Comment