Current Affairs Quiz – September 29 2021

Current Affairs Quiz – September 29 2021

Current Affairs Quiz – September 29  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. When is World Heart Day observed?
a) September 26th
b) September 27th
c) September 28th
d) September 29th

Click here to View Answer
Answer d) September 29th.

2. Who is set to become the next Prime Minister of Japan?
a) Fumio Kishida
b) Taro Kono
c) Sanae Takaichi
d) Seiko Noda

Click here to View Answer
Answer a) Fumio Kishida. Fumio Kishida is set to become the new Prime Minister of Japan after he was elected as the leader of the ruling Liberal Democratic Party.

3. Which state has launched Nirbhaya – Ek Pahal programme?
a) Delhi
b) Uttar Pradesh
c) Haryana
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh.

4. Who has become the first batsman to score 1,000 runs against one team in IPL?
a) Rohit Sharma
b) Shikhar Dhawan
c) KL Rahul
d) Virat Kohli

Click here to View Answer
Answer a) Rohit Sharma.

5. Which nation has clinched Ryder Cup golf tournament?
a) UK
b) Russia
c) US
d) China

Click here to View Answer
Answer c) US.

6. WMA (Banking terms) is defined as__________.
a) Ways and Means Architect
b) Wind and Money Advance
c) Ways and Means Advances
d) Ways and Mobile Advances

Click here to View Answer
Answer c) Ways and Means Advances.

7. Internation day of awareness of food loss and waste is observed on______________.
a) September 26th
b) September 27th
c) September 28th
d) September 29th

Click here to View Answer
Answer d) September 29th.

8. Ordanance factory board splited up into how many entities?
a) 3
b) 5
c) 7
d) 10

Click here to View Answer
Answer c) 7.

9. Who has been appointed as Press Trust of India Chairman?
a) Aveek Sarkar
b) Collin Morikawa
c) Hamim Rajan
d) Murmu M

Click here to View Answer
Answer a) Aveek Sarkar

10. Amazon Future Engineer Programme launched in which nation?
a) India
b) US
c) Australia
d) Japan

Click here to View Answer
Answer a) India. As per company, Amazon future programme will enable access to quality computer science education as well as career opportunities for students from underrepresented and underserved communities.

Leave a Comment