Current Affairs Quiz – September 27 2019

Current Affairs Quiz – September 27 2019

1. Which airport won an international award for passenger satisfaction by ACI?
a) Chennai
b) Delhi
b) Mumbai
d) Cochin

Click here to View Answer
Answer d) Cochin. Cochin International Airport Limited (CIAL) has been selected as the best airport in the Asia-Pacific region in terms of services it offered to passengers. The airport was recognized by Airport Council International (ACI).

2. Which state Government To Set Up Museum At Ishwar Chandra Vidyasagar’s House?
a) West Bengal
b) Maharastra
c) Punjab
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answer a) West Bengal.West Bengal government plans to set up a museum at the north Kolkata house of 19th century social reformer Ishwar Chandra Vidyasagar where he had spent the last few years of his life.

3. Government of Odisha, in collaboration with_____________ unveiled a mascot named ‘Tikki Mausi’.
a) WHO
b) UNICEF
c) UNO
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) UNICEF. Government of Odisha, in collaboration with United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) unveiled a mascot named ‘Tikki Mausi’. The state government initiative highlights that Women and children are central to any welfare programme.

4. Shanti Swarup Bhatnagar Prizes is associated with___________.
a) Sports
b) Science and technology
c) Social Activitist
d) All of these

Click here to View Answer
Answer b) science and technology . President of India Ram Nath Kovind, presented Shanti Swarup Bhatnagar Prizes 2019, for outstanding contributions in science and technology at a function held at Vigyan Bhawan in New Delhi.

5. World Tourism Day is observed on__________.
a) April 29
b) June 13
c) July 18
d) September 27

Click here to View Answer
Answer d) September 27. The United Nations World Tourism Day is celebrated on September 27. The day aims at creating awareness on social, political, cultural and economic values among international community.

6. Google celebrated its ____________ birthday on September 27, 2019.
a) 12th
b) 19th
c) 21st
d) 28th

Click here to View Answer
Answer c) 21st. Google celebrated its 21st birthday on September 27, 2019, with a doodle of a vintage computer and a Google homepage on it.

7. Jacques Chirac is passed away at 86, is associated with___________.
a) Freedom fighter
b) Football player
c) Politician
d) Social Activitist

Click here to View Answer
Answer c) Politician. The former French president Jacques Chirac, a self-styled affable rogue who had one of the longest political careers in Europe, has died aged 86.

8. Second edition of Singapore India Hackathon to be held at ___________.
a) IIT Madras
b) IIT Mumbai
c) Nehru Colleges
d) SRM Colleges

Click here to View Answer
Answer a) IIT Madras. Second edition of Singapore India Hackathon will be held at Indian Institutes of Technology (IIT) Madras from September 28 to 29, Ministry of Human Resource Development said.

9. PT Usha received the IAAF award at the __________ IAAF conference in Doha.
a) 23rd
b) 36th
c) 48th
d) 52nd

Click here to View Answer
Answer d) 52nd. Usha received the award at the 52nd IAAF conference in Doha.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment