Current Affairs Quiz – September 24 & 25 2021

Current Affairs Quiz – September 24 & 25 2021

Current Affairs Quiz – September 24 & 25  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. World’s Highest EV Charging Station inaugurated in _____________.
a) Beijing
b) Himachal Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Tokyo

Click here to View Answer
Answer b) Himachal Pradesh.

2. India Army to organise ‘Bijoya Sanskritik Mahotsav’ in ______________.
a) Vishakapatnam
b) Gandhi Nagar
c) Kolkata
d) Coimbatore

Click here to View Answer
Answer c) Kolkata.

3. Which nation has declared all the Cryptocurrency transactions illegal on September 23, 2021?
a) Japan
b) India
c) USA
d) China

Click here to View Answer
Answer d) China. According to People’s Bank of China (PBOC), Virtual currency-related business activities are illegal financial activities.

4. Who has named best legislator of year 2020-21?
a) MK Stalin
b) Pinarayi Vijayan
c) Chandrasekar Rao
d) BS Yediyurappa

Click here to View Answer
Answer d) BS Yediyurappa.Karnataka Legislative Assembly has named former state chief minister BS Yediyurappa as the best legislator of the year 2020-21.

5. Kamla Bhasin who is passed away at the age of 75, is associated with_____________.
a) Poet
b) Author
c) Women right Activist
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above.

6. Which company co-founder has launched space start-up Privateer?
a) Microsoft
b) Apple
c) Samsung
d) SpaceX

Click here to View Answer
Answer b) Apple.

7. World Pharmacist Day is observed on_____________.
a) September 20
b) September 23
c) September 25
d) September 28

Click here to View Answer
Answer c) September 25.This year’s theme is “Pharmacy: Always trusted for your health“.

8. Nation observed Antyodaya Divas on ____________.
a) Sept 21
b) Sept 22
c) Sept 24
d) Sept 25

Click here to View Answer
Answer d) Sept 25.

9. Statue of Bitcoin founder Satoshi Nakamoto unveiled in _____________.
a) Hungary
b) El Salvador
c) Portugese
d) Oman

Click here to View Answer
Answer a) Hungary.

10. Rajiv Bansal appointed as Secretary in the Ministry of Civil Aviation, who is currently working as ____________.
a) Indian Army Chief
b) Air India CHief
c) CBCID Chief
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Air India Chief.

11. Which state will host the Men’s Hockey Junior World Cup?
a) Assam
b) Bihar
c) Odisha
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer c) Odisha.

Leave a Comment