Current Affairs Quiz – September 24 & 25 2018

Current Affairs Quiz – September 24 & 25 2018

1. Who has become oldest player to captain India in an ODI?
a) Dhoni
b) Dravid
c) Kohli
d) Rohit Sharma

Click here to View Answer
Answer a) Dhoni. India’s 37-year-old wicketkeeper MS Dhoni became the oldest player to captain India in an ODI after he led the Indian team against Afghanistan in Rohit Sharma’s absence in the Asia Cup.

2. Who has become 1st Swedish PM to be ousted in no-confidence vote?
a) Fredrik Reinfeldt
b) Gustav Fridolin
c) Annie Lööf
d) Stefan Löfven

Click here to View Answer
Answer d) Stefan Löfven. Swedish PM Stefan Löfven became the country’s first leader to be ousted in a no-confidence vote. The 61-year-old received 142 votes in his favour while 204 MPs voted against him.

3. Boeing’s 2nd-largest aircraft electronics factory is set up in___________.
a) Pune
b) Bangalore
c) France
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer b) Bangalore. US-based aircraft maker Boeing is setting up an electronics manufacturing and avionics assembly facility in Bengaluru at an investment of ₹1,152 crore. The 36-acre facility will be Boeing’s second-largest after its Seattle, Washington unit

4. Who won the FIFA Fair Play Award?
a) Fin Bartels
b) Fallou Diagne
c) Florian Trinks
d) Lennart Thy

Click here to View Answer
Answer d) Lennart Thy. German forward Lennart Thy won the FIFA Fair Play Award on Monday for missing his then team VVV-Venlo’s match against PSV Eindhoven to help a leukemia patient.

5. According to AMRUT, Which state has topped in ‘Ease of Living Index’ rankings?
a) Orissa
b) Madhya Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) karnataka

Click here to View Answer
Answer c) Andhra Pradesh. Andhra Pradesh has topped the ‘Ease of Living Index’ rankings released by the Ministry of Housing and Urban Affairs under the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT).

6. Who won FIFA best goal of the year award 2018?
a) Mo Salah
b) Ronaldo
c) Messi
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Mo Salah. Liverpool forward Mo Salah was awarded the 2018 FIFA Puskás award, given for the best goal of the year.

7. Who is the current MD & VP of Facebook India?
a) Ajit Mohan
b) Vijender Singh
c) Hrishikesh
d) Vishnu Yadav

Click here to View Answer
Answer a) Ajit Mohan. Facebook appointed Hotstar CEO Ajit Mohan as Facebook India’s Managing Director and Vice President.

8. Which is the India’s 100th airport?
a) Sikkim
b) Manipur
c) Megalaya
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Sikkim. PM Narendra Modi inaugurated Pakyong Airport near Gangtok in Sikkim, which is India’s 100th airport and the state’s first airport situated at an altitude of 4,500 feet above sea level.

Leave a Comment