Current Affairs Quiz – September 23 2019

Current Affairs Quiz – September 23 2019

1. C40 Summit will be held at___________.
a) New York
b) Paris
c) Denmark
d) London

Click here to View Answer
Answer c) Denmark. According to the statement, the Chief Minister will join leaders of several cities such as New York, London, Paris, Los Angeles and Berlin to deliberate on the climate crisis impacting the world at the summit from October 9-12.

2. 74th UN General Assembly session is held at__________.
a) Brazil
b) New York
c) New Delhi
d) Spain

Click here to View Answer
Answer b) New York. Prime Minister Narendra Modi arrived to participate in the 74th Session of the UN General Assembly after delivering an electrifying address in Houston to over 50,000 members.

3. Who is the Union Minister for Steel and Petroleum & Natural Gas of India?
a) Dharmendra Pradhan
b) Arjun Munda
c) Rishikesh Mugen
d) Amdrish Yadav

Click here to View Answer
Answer a) Dharmendra Pradhan. Union Minister for Steel and Petroleum & Natural Gas, Shri Dharmendra Pradhan participated in the Chintan Shivir.

4. Who has been appointed as Federal Bank CEO?
a) Suresh Kumar
b) Vishnuvi Menon
c) Davis Justin
d) Shyam Srinivasan

Click here to View Answer
Answer d) Shyam Srinivasan. The Reserve Bank of India has approved the re-appointment of Shyam Srinivasan as the Managing Director and CEO of Federal Bank for another year.

5. International Day of Sign Languages is observed on____________.
a) March 27
b) May 19
c) July 01
d) September 23

Click here to View Answer
Answer d) September 23. According to the World Federation of the Deaf, there are approximately 72 million deaf people worldwide. More than 80% of them live in developing countries. Collectively, they use more than 300 different sign languages.

6. Theme for International Day of Sign Languages 2019 is________________.
a) Sign Language for All
b) Sign Language Rights for All
c) Language freedom for All
d) Language for All

Click here to View Answer
Answer b) Sign Language Rights for All. 2019 Theme: Sign Language Rights for All!

7. Carolina Marin And Kento Momota Claim Top Honours In China Open 2019, is associated with____________.
a) Tennis
b) Wrestling
c) Badminton
d) Shooting

Click here to View Answer
Answer c) Badminton. According to reports, It was a stellar event at the China Open with Carolina Marin and top seed Kento Momota claiming honours at BWF China open.

8. India to invest Rs __________crore in World Expo pavilion.
a) 90
b) 159
c) 230
d) 300

Click here to View Answer
Answer c) 230 . India will invest Rs 230 crore in constructing the India Pavilion at the World Expo 2020 in Dubai next year and plans to raise Rs 200 crore from participation charges.

9. Who has been appointed as GM of Rail Wheel Factory?
a) Gajendra Kumar
b) Rajiv Kumar Vyas
c) Pragalathan M
d) Sanjith Gowda

Click here to View Answer
Answer b) Rajiv Kumar Vyas. Rajiv Kumar Vyas, has taken charge as General Manager, Rail Wheel Factory. Prior to this, he was holding the post of Adviser.

10. Moselle Open is associated with which sports?
a) Tennis
b) Badminton
c) Car Race
d) Shooting

Click here to View Answer
Answer a) Tennis. The Moselle Open is a professional tennis tournament played on indoor hard courts. It´s part of the ATP World Tour 250 series of the ATP Tour from 2003.

11. Who has become the first man to claim four titles at the Moselle Open in Metz?
a) Jo-Wilfried Tsonga
b) Gaël Monfils
c) Rafael Nadal
d) Roger Federer

Click here to View Answer
Answer a) Jo-Wilfried Tsonga. Jo-Wilfried Tsonga became the first man to claim four titles at the Moselle Open in Metz. The 34-year-old Frenchman fought past Aljaz Bedene of Slovenia.

Leave a Comment