Current Affairs Quiz – September 22 2019

Current Affairs Quiz – September 22 2019

1. Who has launched Emergency Response Support System ERSS- Dial 112?
a) PM Modi
b) Amit Shah
c) Nirmala Sitharaman
d) Smrithi Irani

Click here to View Answer
Answer b) Amit Shah. Union Minister for Home Affairs, Shri Amit Shah launched three citizen centric services of the Chandigarh Police, in Chandigarh.

2. National Conference on Agriculture- Rabi Campaign 2019 held in ____________.
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Chennai
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer a) New Delhi. National Conference on Agriculture for Rabi Campaign 2019 was organized on 20 September 2019 at NASC, Pusa in New Delhi.

3. Who won 21st Century Icon Awards at UK?
a) Siddharth Rayon
b) Sonu Nigam
c) Abhay Krishna
d) Johnny Stephen

Click here to View Answer
Answer b) Sonu Nigam .Popular Bollywood playback singer Sonu Nigam has been honoured with ‘Magnificent Performing Arts Award’ at the 21st Century Icon Awards in London, United Kingdom (UK).

4. Who has been elected as chairman of Audit Bureau of Circulations?
a) Madhukar Kamath
b) Mohan Das
c) Ravi Shashtri
d) Mulayam Singh

Click here to View Answer
Answer a) Madhukar Kamath. Madhukar Kamath, chairman emeritus of advertising firm DDB Mudra group, has been elected as chairman of Audit Bureau of Circulations (ABC)

5. Who has been appointed as DMD of IDBI Bank for 3 years?
a) Adhvik Yash
b) Ajay Kumar
c) Samuel Joseph Jebaraj
d) John Steffin

Click here to View Answer
Answer c) Samuel Joseph Jebaraj. IDBI Bank’s Board of Directors approved the appointment of Samuel Joseph Jebaraj as Deputy Managing Director (DMD) for a period of 3 years with effect from September 19, 2019.

6. From India , Which Business School has ranked 7th globally and 1st in Asia in the Forbes Best International 1-Year Business Schools 2019 rankings?
a) ISB Chennai
b) ISB Bangalore
c) ISB Hyderabad
d) ISB Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) ISB Hyderabad. Indian School of Business (ISB) Hyderabad, Telangana ranked 7th globally and 1st in Asia in the Forbes Best International 1-Year Business Schools 2019 rankings.

7. Narendra Modi to gift ‘Gandhi Solar Park’ to ______________ in New York.
a) WHO
b) UN
c) UNICEF
d) UNINAR

Click here to View Answer
Answer b) UN. Prime Minister Narendra Modi will gift ‘Gandhi Solar Park’ to the United Nations when he attends the Climate Action Summit 2019 in New York, during his week long visit to the US.

8. Max Bupa and ____________ink bancassurance tie-up to offer health insurance solutions.
a) SBI
b) PNB
c) Indian Bank
d) HDFC

Click here to View Answer
Answer c) Indian Bank. Max Bupa, a standalone health insurance player, has announced a bancassurance corporate agency agreement with Indian Bank, a state-owned bank.

9. Who has launched ‘champions campaign’ against dengue?
a) Arvind Kejriwal
b) E Palanisamy
c) Narayana Samy
d) Thuvarasanth Chewlot

Click here to View Answer
Answer a) Arvind Kejriwal. Delhi chief minister Arvind Kejriwal launched “champions campaign” in the fight against dengue and urged people to encourage their friends to inspect their homes to clean stagnant water.

10. Who has been appointed as independent director of IndiGo?
a) Indhuja Kumar
b) Pallavi Shardul Shroff
c) Abinaya Yasodha
d) Subhasree Rao

Click here to View Answer
Answer b) Pallavi Shardul Shroff. India’s largest domestic airline, InterGlobe Aviation Limited operated IndiGo, said that the board of directors of the airline has approved the appointment of advocate Pallavi Shardul Shroff as an independent woman director in the company.

Leave a Comment