Current Affairs Quiz – September 19 & 20 2021

Current Affairs Quiz – September 19 & 20 2021

Current Affairs Quiz – September 19 & 20  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Who was sworn in as the 16th Chief Minister of Punjab on September 20th?
a) Charanjit Singh Channi
b) Sukhjinder S Randhawa
c) Navjot Singh Sidhu
d) OP Soni

Click here to View Answer
Answer a) Charanjit Singh Channi. Congress leader Charanjit Singh Channi took oath as the 16th Chief Minister of Punjab at the Raj Bhawan on September 20, 2021.

2. Pankaj Advani won Asian Championship 2021, is associated with____________.
a) Golf
b) Snooker
c) Tennis
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer b) Snooker.

3. Who has launched a book title ‘Shining Sikh Youth of India’?
a) Smrithi Irani
b) Nirmala Sitharaman
c) Rajnath Singh
d) Kiren Rijiju

Click here to View Answer
Answer c) Rajnath Singh.

4. ‘Katley’ declared as state fish of ___________.
a) Meghalaya
b) Nagpur
c) Gujarat
d) Sikkim

Click here to View Answer
Answer d) Sikkim. The Government of Sikkim has declared ‘Cooper Mahseer’ locally named as ‘Katley’ as the state fish. Neolissochilus hexagonolepis is the scientific name of the Cooper Mahseer.

5. Manorama Mohapatra who is passed away, is associated with___________.
a) Odia litterateur
b) social worker
c) Journalist
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above.

6. India’s Raja Rithvik became 70th Grandmaster, belongs to which state?
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer d) telangana.

7. Which state assembly has passed a bill allowing registration of child marriages?
a) Gujarat
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Rajasthan.

8. India’s first indigenous cruise liner launched by ____________.
a) IRCTC
b) SBI
c) MakemyTrip
d) Red Bus

Click here to View Answer
Answer a) IRCTC.

 

Leave a Comment