Current Affairs Quiz – September 17 & 18 2021

Current Affairs Quiz – September 17 & 18 2021

Current Affairs Quiz – September 17 & 18  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. World Water Monitoring Day is observed on___________.
a) Sept 12
b) Sept 14
c) Sept 17
d) Sept 18

Click here to View Answer
Answer d) Sept 18.

2. International Equal Pay Day is observed on___________.
a) Sept 12
b) Sept 14
c) Sept 17
d) Sept 18

Click here to View Answer
Answer d) Sept 18.

3. Ayaan Shankta named as “2021 International Young Eco-Hero” belongs to which state?
a) Maharastra
b) Madhya Pradesh
c) Tamil Nadu
d) karnataka

Click here to View Answer
Answer a) maharastra.

4. World Patient Safety Day is observed on___________.
a) Sept 12
b) Sept 14
c) Sept 17
d) Sept 18

Click here to View Answer
Answer c) Sept 17.

5. Surya Kiran-XV – a military exercise between which countries?
a) India and Nepal
b) Nepal and Sri Lanka
c) India and Sri Lanka
d) Nepal and Bangladesh

Click here to View Answer
Answer a) India and nepal.

6. India’s 61st Software Technology park centre opened in ____________.
a) Nagaland
b) Assam
c) Punjab
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Nagaland .

7. International Coastal Clean-Up Day is observed on___________.
a) Sept 12
b) Sept 14
c) Sept 17
d) Sept 18

Click here to View Answer
Answer d) Sept 18.

8. World Bamboo Day is observed on___________.
a) Sept 12
b) Sept 14
c) Sept 17
d) Sept 18

Click here to View Answer
Answer d) Sept 18.

9. Aziz Hajini who is passed away, is associated with____________.
a) Journalist
b) Vocalist
c) Writer
d) Both a and c

Click here to View Answer
Answer c) Writer.

10. Cabinet approves 100% FDI under automatic route in which sector?
a) Railway Sector
b) Banking Sector
c) Telecom Sector
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Telecom Sector.

Leave a Comment