Current Affairs Quiz – September 09 2018

Current Affairs Quiz – September 09 2018

1. Who won 14th Grand Slam title?
a) Pete Sampras
b) Juan Martín del Potro
c) Novak Djokovic
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Novak Djokovic. Former world number one Novak Djokovic defeated world number three Juan Martín del Potro 6-3, 7-6(7-4), 6-3 to clinch his third US Open title and overall 14th Grand Slam title.

2. Who has received Meryl Streep Award for Excellence?
a) Jhanvi Kapoor
b) Anushka Sharma
c) Aishwarya Rai
d) Priyanka Chopra

Click here to View Answer
Answer c) Aishwarya Rai. Actress Aishwarya Rai was honoured with the Meryl Streep Award for Excellence at the Women in Film and Television (WIFT) India Award. Her daughter Aaradhya and mother Brinda Rai also attended the award ceremony.

3. Who has claimed US Open title?
a) Serena Williams
b) Naomi Osaka
c) Laura Siegemund
d) Annika Beck

Click here to View Answer
Answer b) Naomi Osaka. Naomi Osaka became Japan’s first Grand Slam singles champion after she thumped Serena Williams 6-2 6-4 in a controversial U.S. Open final, , with the American suffering a mesmerizing meltdown after being handed a code violation.

4. Who is the brand ambassador to promote GST and inform people about its benefits?
a) Salman Khan
b) Amir Khan
c) Deepika Padukone
d) Amitabh Bachchan

Click here to View Answer
Answer d) Amitabh Bachchan. The expenditure on advertisements through print media stood at nearly ₹127 crore while more than ₹5 crore was spent on advertisements with outdoor media. The Goods and Services Tax (GST) was implemented on July 1, 2017.

5. Who is the current CM of Jharkhand?
a) Raghubar Das
b) Draupadi Murmu
c) Hemant Soren
d) Babulal Marandi

Click here to View Answer
Answer a) Raghubar Das . Jharkhand Chief Minister Raghubar Das was on a four-day visit to China at the invitation of the International Department of the Communist Party of China (CPC).

6. Which area school has bagged top position in National Clean School Award given by HRD Ministry?
a) Puducherry
b) Tamilnadu
c) Gujarat
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer a) Puducherry. Seven schools from Puducherry were awarded for cleanliness. As many as 52 schools from across the country were bestowed with National Clean School Award in recognition of their efforts in carrying forward Swachh Bharat Abhiyan.

7. SLINEX-2018 is a joint military exercise between_________.
a) Srilanka & Nepal
b) Srilanka & Bangladesh
c) Srilanka & India
d) Srilanka & Singapore

Click here to View Answer
Answer c) Srilanka & India. The exercise which was previously held biannually has been converted to an annual event from this year to enhance cooperation in the maritime domain and to further strengthen mutual trust and interoperability between the two navies.

8. Nagaland Government declared Singphan Wildlife Sanctuary as an ________________.
a) Tiger reserve
b) Elephant reserve
c) Deer reserve
d) Monkey Reserve

Click here to View Answer
Answer b) Elephant reserve. The Singphan Elephant Reserve which is the 30th elephant reserve in India, is located in Mon district of Nagaland and spreads over an area of 5825 acres (2357 hac). As per recent census report (2017) Nagaland has around 446 elephants.

Leave a Comment