Current Affairs Quiz – September 07 & 08 2018

Current Affairs Quiz – September 07 & 08 2018

1. Who is the new MD & CEO of Axis Bank?
a) Amitabh Chaudhry
b) Ranjith Premanand
c) Shikha Sharma
d) Karthik Kumar

Click here to View Answer
Answer a) Amitabh Chaudhry. HDFC Life’s 54-year-old MD and CEO Amitabh Chaudhry has received the RBI’s approval to be appointed as the MD and CEO at Axis Bank. Chaudhry, who will be succeeding Shikha Sharma, will take over the position from January 1, 2019.

2. Who has been appointed as Managing Director of SBI?
a) Dinesh Vidhyaraman
b) Nandh Agarwal
c) Shuka Bhav
d) Anshula Kant

Click here to View Answer
Answer d) Anshula Kant. State Bank of India (SBI) said the government has appointed Anshula Kant as Managing Director of the bank.

3. Burt Reynolds is passed away at 82, is associated with_________.
a) Politician
b) Actor
c) Journalist
d) Lyricist

Click here to View Answer
Answer b) Actor. Burt Reynolds, known for films like ‘Boogie Nights’, ‘Smokey and the Bandit’ and ‘Striptease’, passed away at the age of 82 in Florida. The cause of death is reportedly cardiopulmonary arrest.

4. Google rolls out ‘Blog Compass’ app for indian_________.
a) Mathematician
b) Physicsts
c) Bloggers
d) Content Writer

Click here to View Answer
Answer c) Bloggers. Technology giant Google launched a new app ‘Blog Compass’ to help Indian bloggers manage their site and find topics to write about.

5. Who has been Appointed as Chief Electoral officer for SBI Mutual Fund?
a) Akshara Premkumar
b) Ashwani Bhatia
c) Asmiya Antony
d) Anuradha Rao

Click here to View Answer
Answer b) Ashwani Bhatia. She takes over from Anuradha Rao after she returned to State Bank of India (SBI) as Deputy Managing Director. Prior to joining SBI Mutual Fund, Bhatia was in charge of revamping the credit structure and processes of the bank.

6. India ranks ______ in ‘Theft Rankings’ regarding Nuclear Materials Security.
a) 17th
b) 18th
c) 19th
d) 20th

Click here to View Answer
Answer c) 19th. Nuclear Security Index (NSI) published a report on theft rankings of ‘weapon-usable’ nuclear materials, in which India holds a score of 46 out of 100.

7. First 2-day India Idea Summit held in __________ by USIBC
a) New Delhi
b) Pune
c) Bangalore
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai. The theme of the conference is ‘US and India connecting our future’. This is the first time that US India Business Council (USIBC) is holding its annual general body meeting in India. The U.S.-India Business Council (USIBC) was formed in 1975.

8. KAZIND 2018 is associated with__________.
a) Navy
b) Air Force
c) Army
d) Railways

Click here to View Answer
Answer c) Army. KAZIND 2018 will be held in Otar region, Kazakhstan from 10 to 23 September 2018. This is the third joint military exercise between the two countries. The second edition of the KAZIND exercise was held in India in 2017.

9. who has becomes first Honorary Ambassador of Lal Bahadur Shastri Memorial Foundation?
a) Akshay Kumar
b) Virat Kohli
c) RajiniKanth
d) Puneeth Rajkumar

Click here to View Answer
Answer a) Akshay Kumar. Actor Akshay Kumar has been known to be a vocal supporter of the Indian Armed Forces (jawan) as well as the farmer (kisan) community. Lal Bahadur Shastri Memorial Foundation is the social organisation founded by the family of India’s second Prime Minister, Lal Bahadur Shastri.

10. Which city Metro is second-most unaffordable in world?
a) Delhi
b) Hanoi
c) Singapore
d) Malaysia

Click here to View Answer
Answer a) Delhi. A study by the Centre for Science and Environment (CSE) has found that after the fare hike last year, Delhi metro has become the second-most unaffodable transport network in the world after Hanoi in Vietnam.

1 Comment

Leave a Comment