Current Affairs Quiz – September 05 & 06 2021

Current Affairs Quiz – September 05 & 06 2021

Current Affairs Quiz – September 05 & 06 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Asian Development Bank has cleared a loan worth USD 150 million for a housing project for the urban poor in which Indian state?
a) Meghalaya
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu.

2. A wild orchids conservation and propagation center was inaugurated in which state?
a) Arunachal Pradesh
b) Manipur
c) Meghalaya
d) Assam

Click here to View Answer
Answer a) Arunachal Pradesh.

3. Which state government plans to undertake public welfare projects worth Rs. 1,000 crores under Vatan Prem Yojana?
a) Gujarat
b) Uttar Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer a) Gujarat.

4.India’s first Dugong Conservation Reserve is set up in__________.
a) Meghalaya
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Rajastan

Click here to View Answer
Answer c) Tamil nadu.

5. National Teachers’ Day is observed on__________.
a) Sept 01
b) Sept 02
c) Sept 04
d) Sept 05

Click here to View Answer
Answer d) Sept 05.

6. International Day of Charity is observed on__________.
a) Sept 01
b) Sept 02
c) Sept 04
d) Sept 05

Click here to View Answer
Answer d) Sept 05.

7. ‘SIMBEX-2021’- a Maritime Bilateral Exercise between which countries?
a) India and Bangladesh
b) India and Singapore
c) Singapore and Bangladesh
d) SriLanka and bangladesh

Click here to View Answer
Answer b) India and Singapore.

8. Who won Dutch Grand Prix 2021?
a) Lewis Hamilton
b) Max Verstappen
c) Valtteri Bottas
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Max verstappen.

9. Know Your Rights and Claim Them: A Guide for Youth upcoming book has announced by__________.
a) Deepika Padukone
b) Priyanka Chopra
c) Angelina Jolie
d) Jennifer Aniston

Click here to View Answer
Answer c) Angelina Jolie.

10. Who has launched digital payment interactive geospatial platform “Pulse platform”?
a) PhonePe
b) Paytm
c) GPay
d) All the above

Click here to View Answer
Answer a) PhonePe.

Leave a Comment