Current Affairs Quiz – September 04 2019

Current Affairs Quiz – September 04 2019

1. Cabinet approves Rs.9300 crore capital infusion for _____________.
a) IDFC Bank
b) IDBI Bank
c) ICICI Bank
d) HDFC Bank

Click here to view Answer
Answer b) IDBI Bank. The Cabinet has approved a capital infusion plan worth Rs.9,300 crore for IDBI Bank. The bank will get the amount from its parent, Life Insurance Corp. of India.

2. Employees State Insurance Corporation partnered with____________ for direct transfer of benefits .
a) RBI
b) ICICI Bank
c) State Bank of India
d) Canara bank

Click here to view Answer
Answer c) State Bank of India. Employees State Insurance Corporation partnered with State Bank of India for direct transfer of benefits electronically into bank accounts of all stakeholders.

3. ___________unveils 2022 FIFA World Cup logo round the globe .
a) Saudi Arabia
b) Muscut
c) Bahrain
d) Qatar

Click here to view Answer
Answer d) Qatar. Qatar unveiled the logo for the 2022 World Cup. It will hosted by the Gulf emirate displaying it in public spaces in Doha and cities around the world.

4. Which heavy duty trucks has become 1st to get BS-VI certification?
a) Ashok Leyland
b) TATA
c) Eicher
d) BharatBenz

Click here to view Answer
Answer a) Ashok Leyland. Commercial vehicle major Ashok Leyland announced that its entire range of heavy duty trucks has been upgraded to meet BS-VI emission norms, which come into force from 1 April 2020.

5. Which place has named as country’s ‘Best Swachh Iconic Place’?
a) Vaishno Devi shrine
b) Hari Parbat
c) Kalika Mata Temple
d) Martand sun temple

Click here to view Answer
Answer a) Vaishno Devi shrine . Mata Vaishno Devi shrine atop the Trikuta hills in Reasi district of Jammu and Kashmir has been named country’s ‘Best Swachh Iconic Place’.

6. Who has been appointed as Chairmanship of Association of World Election Bodies (A-WEB)?
a) Anil Mehta
b) Sunil Arora
c) Maha Dev
d) John Mathew

Click here to view Answer
Answer b) Sunil Arora . Chief Election Commissioner (CEC) Sunil Arora assumed Chairmanship of Association of World Election Bodies (A-WEB) for the term 2019-21.

7. AUMX: 1st ASEAN-US Maritime Exercise begins at_____________.
a) USA
b) Thailand
c) India
d) Singapore

Click here to view Answer
Answer b) Thailand. The first ASEAN-US Maritime Exercise (AUMX) between regional bloc- Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) and United States kicked off at the Sattahip Naval Base in Thailand.

8. Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus adjudged Best Swachh Iconic Place in India, is situated at_____________.
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Mumbai
d) Pune

Click here to view Answer
Answer c) Mumbai. The Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus (CSMT) has been adjudged the Best Swachh Iconic Place in India by the ministry of Jal Shakti, Ministry of Drinking Water and Sanitation.

9. Who has been appointed as MD and CEO of Paytm Money?
a) Arvind Yadav
b) Sanjith Dev
c) Sai Mithran
d) Pravin Jadhav

Click here to view Answer
Answer d) Pravin Jadhav . Paytm Money, the wholly-owned subsidiary of One97 Communications that operates Paytm, said it has elevated Pravin Jadhav as Managing Director and chief executive officer.

10. Who is the President of Russia?
a) Vladimir Putin
b) Angela Merkel
c) Dmitry Medvedev
d) Yekaterina Putina

Click here to view Answer
Answer a) Vladimir Putin. Prime Minister Narendra Modi has begun his three-day trip to Russia on 3 September. PM Modi along with Russian President Vladimir Putin visited the Russian Zvezda shipbuilding complex.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment