Current Affairs Quiz – October 29 2021

Current Affairs Quiz – October 29 2021

Current Affairs Quiz – October 29 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. What is Facebook’s new name?
a) Alpha
b) Beta
c) Meta
d) Delta

Click here to View Answer
Answerc) Meta.

2. Who has been reappointed as the RBI Governor?
a) Anil Ambani
b) Urjit Patel
c) Shaktikanta Das
d) M. Rajeshwar Rao

Click here to View Answer
Answerc) Shaktikanta Das .

3. Which city is hosting the 16th G20 Summit?
a) Rome
b) Paris
c) Stockholm
d) London

Click here to View Answer
Answera) Rome

4. Which Company has awarded India Green Energy Award 2020?
a) Tata Motor
b) Suzuki
c) Ather
d) TVS Motor

Click here to View Answer
Answerd) TVS Motor.

5. In accordance with the report ‘Five years on: Global climate tech investment trends, India ranked ______________ in the list of top 10 countries for climate technology investment from 2016 to 2021.
a) 2nd
b) 4th
c) 8th
d) 9th

Click here to View Answer
Answerd) 9th.

6. Which state became 1st state to pass its own Wildlife Action Plan 2021-30?
a) Madhya Pradesh
b) Maharastra
c) Assam
d) Punjab

Click here to View Answer
Answerb) maharastra.

7. International Internet Day is celebrated on ________________.
a) Oct 24
b) Oct 29
c) Oct 31
d) Oct 22

Click here to View Answer
Answerb) Oct 29.

8. World Psoriasis Day is observed on ________________.
a) Oct 24
b) Oct 29
c) Oct 31
d) Oct 22

Click here to View Answer
Answerb) Oct 29.The theme for 2021 World Psoriasis Day is “Uniting for action”.

 

Leave a Comment