Current Affairs Quiz – October 25 2021

Current Affairs Quiz – October 25 2021

Current Affairs Quiz – October 25 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which nation has passed a new Land Border Law?
a) India
b) Pakistan
c) China
d) Myanmar

Click here to View Answer
Answer c) China. China’s national legislature on October 23, 2021, adopted a new Land Border Law for the protection and exploitation of the land border areas.

2. World Polio Day is observed on___________.
a) October 21
b) October 22
c) October 23
d) october 24

Click here to View Answer
Answer d) October 24. 2021 theme for World Polio Day is “Delivering on a Promise.”

3. World Development Information Day is observed on___________.
a) October 21
b) October 22
c) October 23
d) october 24

Click here to View Answer
Answer d) October 24.

4. United Nations Day is observed on___________.
a) October 24
b) October 22
c) October 23
d) october 29

Click here to View Answer
Answer a) October 24.

5. International Day of Diplomats is observed on___________.
a) October 24
b) October 22
c) October 23
d) october 29

Click here to View Answer
Answer a) October 24.

6. Which nation has announced that it will use one of the world’s biggest natural-gas projects to produce Blue Hydrogen?
a) Oman
b) Saudi Arabia
c) Pakistan
d) India

Click here to View Answer
Answer b) Saudi Arabia. Saudi Arabia termed the production of hydrogen as a key focus of the oil-rich kingdom to transition into a green-energy nation.

7. ‘Shijian-21’ – belongs to which nation?
a) India
b) Pakistan
c) China
d) Myanmar

Click here to View Answer
Answer c) China.The satellite will be mainly used to test and verify space debris mitigation technologies. This launch marked the 393rd mission for the Long March series carrier rockets.

8. Garuda App launched by which department?
a) Police Department
b) CBI
c) Election Commission
d) Railway

Click here to View Answer
Answer c) Election Commission.

9. Adidas roped in ______________ as Global brand ambassador.
a) Alia Bhatt
b) Deepika Padukone
c) Aaryan Dev
d) Ram Charan

Click here to View Answer
Answer b) Deepika Padukone.

Leave a Comment