Current Affairs Quiz – October 24 2018

Current Affairs Quiz – October 24 2018

1. Who has been appointed as the MD & CEO of Paytm Payments Bank?
a) Satish Kumar Gupta
b) Ranjith Kumar Yadav
c) Prem nath
d) Nagendran Pandian

Click here to View Answer
Answer a) Satish Kumar Gupta. One97 Communications’ subsidiary Paytm Payments Bank on Wednesday announced the appointment of Satish Kumar Gupta as the Managing Director (MD) and CEO of the bank.

2. Main Nahin Hum app for________.
a) Scientist
b) Banking Sectors
c) IT Proffessionals
d) Education

Click here to View Answer
Answer c) IT Proffessionals. PM Narendra Modi launched a ‘Main Nahin Hum’ portal and app, which will enable IT professionals and organisations to bring together their efforts towards social causes and service to society on one platform.

3. Which crickeer has become fastest to 10,000 runs in history of ODI cricket?
a) Sachin Tendulkar
b) Saurav Ganguly
c) Virat Kohli
d) Dilshan

Click here to View Answer
Answer c) Virat Kohli. India captain Virat Kohli has become the fastest batsman to score 10,000 runs in the history of ODI cricket, achieving the feat in his 205th innings, against Windies on Wednesday.

4. Who won the 14th PMC Bank all India Guru Tegh Bahadur Gold Cup hockey tournament?
a) Indian Army
b) CPRF team
c) Central Secretariat team
d) Indian Navy

Click here to View Answer
Answer d) Indian Navy. Indian Navy (Mumbai) won the 14th PMC Bank all-India Guru Tegh Bahadur Gold Cup hockey tournament at the Mahindra Stadium at Mumbai, Maharashtra. Indian Navy (Mumbai) beat Central Secretariat (New Delhi) and secured 2-1

5. Who has reciecved the first World Agriculture Prize?
a) M.S.Swaminathan
b) B. Ramamoorthy
c) R.K.Alagarsamy
d) K. Vishwanathan

Click here to View Answer
Answer a) M.S.Swaminathan. M.S.Swaminathan, an Agricultural scientist, will be receiving the first World Agriculture Prize instituted by the Indian Council of Food and Agriculture (ICFA) in New Delhi. The award carries a cash component of $1,00,000.

6. Who won Miss Deaf Asia 2018 crown?
a) Nishtha Dudeja
b) Ishika Raj
c) Mumta Bandra
d) Vaishnavi Rao

Click here to View Answer
Answer a) Nishtha Dudeja . She is the first Indian to have won any title at the Miss Deaf World Pageant. She is the brand ambassador for Sivantos India Pvt Ltd. (Formerly Siemens hearing Instruments Pvt Ltd.), the world’s leading brand of hearing aids.

7. Which company Won UN Investment Promotion Award?
a) Invest in digital
b) Invest India
c) Invest Money
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Invest India. The award was presented by Armenian President Armen Sarkissian to Deepak Bagla, the CEO of Invest India, in Geneva, Switzerland.

8. Who has been confered Lal Bahadur Shastri award on Fali Nariman?
a) Kiran Bedi
b) Venkaiah Naidu
c) Raj Nath Govind
d) PM Modi

Click here to View Answer
Answer b) Venkaiah Naidu. Vice-President Venkaiah Naidu hailed late PM Lal Bahadur Shastri for his “integrity and moral uprightness” and said the education system needed to highlight contribution of leaders like Jawaharlal Nehru and Sardar Vallabhbhai Patel.

 

Leave a Comment