Current Affairs Quiz – October 23 & 24 2020

Current Affairs Quiz – October 23 & 24 2020

Current Affairs Quiz – October 23 & 24  2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which state government has decided to implement Smart Black Board Scheme?
a)Kerala
b)Karnataka
c)Telangana
d)Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer d) Tamil Nadu. The Tamil Nadu State government has decided to implement the smart blackboard scheme in more than 80,000 Government schools to ensure a better teaching environment.

2. When is United Nations Day observed?
a)October 24th
b)October 23rd
c)October 22nd
d)October 21st

Click here to View Answer
Answer a) october 24. The United Nations Day will be observed on October 24, 2020. The UN Day commemorates the day when UN Charter entered into force in 1945. The UN Charter paved the way for the United Nations.

3. The Nag anti-tank guided missile has been developed by__________________.
a) ISRO
b) NASA
c) DRDOCorrect Image
d) Both C and D

Click here to View Answer
Answer c) DRDO. The Nag anti-tank guided missile has been developed by the Defence Research and Development Organization (DRDO), to engage highly fortified enemy tanks in a day and night conditions.

4. Which ministry launches the “Life in Minitiature”projects?
a) Ministry of Tribal affairs
b) Ministry of State for Culture and Tourism
c) Ministry of Skill development
d) Ministry of Railways

Click here to View Answer
Answer b) Ministry of State for Culture and Tourism. Union Minister of State for Culture and Tourism, Shri Prahlad Singh Patel virtually launched “Life in Miniature” project.

5. Which among the following company has teamed up Microsoft to target space customers?
a) SpaceX
b) JAXSA
c) ISRO
d) NASA

Click here to View Answer
Answer a) SapceX. Microsoft is joining hands with the SpaceX which is led by Elon Musk( billionaire entrepreneur). This is being done to target space customers.

6. World Development Information Day is observed on _______________.
a) Oct 18
b) Nov 18
c) Oct 24
d) Nov 24

Click here to View Answer
Answer c) Oct 24 . World Development Information Day is observed on October 24 annually to draw attention of world to development problems & necessity of strengthening international cooperation to solve them.

7. India Meteorological Department commissioned the _______________Guidance Services in South Asia
a) Hurricanes
b) Flash Flood
c)Thunderstorm
d) Earthquake

Click here to View Answer
Answer b) Flash Flood. India Meteorological Department commissioned the Flash Flood Guidance Services in South Asia on October 23, 2020. The Flood Guidance Service will include warning about threats six hours in advance, warnings about risks 24 hours in advance.

8. Vega roped in _____________ as brand ambassador.
a) Virat Kholi
b) Manish Pandey
c) Shryas Iyer
d) Rohit Sharma

Click here to View Answer
Answer d) Rohit Sharma. Vega, for its men’s personal grooming electronics range under the ‘Vega Men’ brand. Rohit Sharma will feature as the brand ambassador for ‘Vega Men’ range in the upcoming digital campaign.

9. World Polio Day is observed on_____________.
a) Oct 18
b) Nov 18
c) Oct 24
d) Nov 24

Click here to View Answer
Answer c) Oct 24. The World Polio Day is celebrated annually on October 24, to raise awareness for polio vaccination and eradication of polio.

10. Andorra Joins International Monetary Fund as 190th Member, belongs to which continent?
a) Africa
b) North America
c) India
d) Europe

Click here to View Answer
Answer d) Europe. Europe’s Andorra formally joined the International Monetary Fund (IMF) on 16 th October, becoming the crisis lender’s 190th member state as the tourism and trade-dependent principality struggles with the coronavirus pandemic.

Leave a Comment