Current Affairs Quiz – October 13 & 14 2018

Current Affairs Quiz – October 13 & 14 2018

1. Who has been appointed as the new MD of Harley-Davidson India?
a) Raj Khundra
b) Abhimanyu Singh
c) Sajeev Rajasekharan
d) Chandrasekar Rao

Click here to View Answer
Answer c) Sajeev Rajasekharan Harley-Davidson has announced the appointment of Sajeev Rajasekharan as Managing Director (MD) of the motorcycle manufacturer’s India operations.

2. Annapurna Devi is passed away at 91,is associated with________.
a) Musician
b) Actor
c) Scientist
d) Politician

Click here to View Answer
Answer a) Musician. Hindustani classical musician Annapurna Devi passed away at the age of 91 after suffering from age-related illnesses. Devi was awarded India’s third highest civilian honour, Padma Bhushan.

3. According to World Bank Human Capital Index, Which country has topped in World Bank Human Capital Index?
a) China
b) India
c) Malaysia
d) Singapore

Click here to View Answer
Answer d) Singapore. World Bank released the Human Capital Index (HCI) as part of the World Development Report 2019. Broader theme of the World Development Report (WDR) this year is “The Changing Nature of Work”.

4. First India-Israel Innovation Center Opens in __________.
a) Bengaluru
b) Hyderabad
c) Pune
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer a) Bengaluru. The India-Israel Innovation Centre (IIIC)is a significant step towards facilitating penetration of Israeli companies in India. The main aim is to forge local partnerships and joint ventures between companies from the two countries.

5. Which former Indian cricketer has honored with the Dr.M.A.Chidambaram Birth Centenary Award?
a) Gundappa Viswanath
b) Srinivasaraghavan Venkataragavan
c) Bishan Singh Bedi
d) B. S. Chandrasekar

Click here to View Answer
Answer c) Bishan Singh Bedi. Bishan Singh Bedi, the former Indian captain and spin legend, was honoured with the Dr.M.A.Chidambaram Birth Centenary Award, at a grand function here on Chennai, Tamil Nadu. The program was instituted by MAC Charities in memory of the former BCCI president.

6. Who has been appointed as First global CEO of Amway?
a) David Gibbs
b) Milind Pant
c) Yogi Babu
d) Adithya Vimal K

Click here to View Answer
Answer b) Milind Pant. Amway appointed Milind Pant as its CEO. Mr.Pant joins Amway, which has a revenue of $8.6 billion. Mr.Pant joins Amway from Yum! Brands where he was recently president of Pizza Hut International.

7. India has secured _____rank in Oxfam world inequality index.
a) 147
b) 153
c) 155
d) 189

Click here to View Answer
Answer a) 147. The United Kingdom-based charity ‘Oxfam International’s report named ‘Commitment to Reducing Inequality (CRI) Index was released.

8. Who has introduced a book The Paradoxical Prime Minister and 29-letter word Floccinaucinihilipilification?
a) Rahul Gandhi
b) Narendra Modi
c) Mehr Tarur
d) Sashi Tharoor

Click here to View Answer
Answer d) Sashi Tharoor. Congress leader Shashi Tharoor introduced his new book “The Paradoxical Prime Minister” and a 29-letter word “floccinaucinihilipilification”.

9. Lupin headquarters is situated in___________.
a) New Delhi
b) Chennai
c) Mumbai
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai. Lupin, Drug firm major, has launched generic Clobetasol Propionate ointment in the U.S. market.

Leave a Comment