Current Affairs Quiz – October 09 & 10 2021

Current Affairs Quiz – October 09 & 10 2021

Current Affairs Quiz – October 09 & 10 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. World Post Day is observed on__________.
a) October 03
b) October 06
c) October 09
d) October 10

Click here to View Answer
Answer c) October 09.

2. When was territorial army formed?
a) 18, Aug 1948
b) 18 Aug 1958
c) 18 Aug 1984
d) 18 Aug 1988

Click here to View Answer
Answer a) 18, Aug 1948.

3. Where was new tiger reserve approved?
a) Chandighar
b) Chhatisghar
c) Chennai
d) None Of the Above

Click here to View Answer
Answer b) Chhatisghar

4. What is the name of State of the Education Report (SOER) for India?
a) No Teacher, No Class
b) No Class, No Teacher
c) No Class
d) No Teacher

Click here to View Answer
Answer a) No Teacher, No Class .

5. World Migratory Bird Day is observed on__________.
a) October 03
b) October 06
c) October 09
d) October 10

Click here to View Answer
Answer c) October 09. The theme for 2021 WMBD is “Sing, Fly, Soar – Like a Bird!”

6. Which state government has launched ‘Mission Kavach Kundal’?
a) Assam
b) Punjab
c) Uttar pradesh
d) Maharastra

Click here to View Answer
Answer d) Maharastra.

7. Who has won the FIH women’s Hockey Player of the Year award?
a) Savita Punia
b) Gurjit Kaur
c) Rani Rampal
d) Navjot Kaur

Click here to View Answer
Answer b) Gurjit Kaur. Gurjit Kaur won the FIH Women’s Hockey Player of the Year at the International Hockey Federation’s (FIH) Hockey Stars Awards 2020-21.

8. Who won FIH Men’s Hockey Player of the Year award?
a) Harmanpreet Singh
b) PR Sreejesh
c) Manpreet Singh
d) Rupinder Pal Singh

Click here to View Answer
Answer a) Harmanpreet Singh. India’s Harmanpreet Singh won FIH Men’s Hockey Player of the Year award, while Gurjit Kaur won women’s best player award.

9. Which Indian company has acquired Norway-based REC Solar for $771 million?
a) Adani
b) Reliance
c) Tata
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Reliance.

10. What is India- UK Joint Company Level Military Exercise called?
a) warrior
b) ajeya
c) Ajeya Warrior
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Ajeya Warrior .

11. Who has become 1st Indian woman to win World Wrestling Championships Silver?
a) Vinesh Phogat
b) Anshu Malik
c) Harmapreet Kaur
d) Deepika

Click here to View Answer
Answer b) Anshu Malik.

Leave a Comment