Current Affairs Quiz – October 04 & 05 2020

Current Affairs Quiz – October 04 & 05 2020

1. World Animal Welfare Day is celebrated on____________.
a) 4 October
b) 7 October
c) 9 October
d) 13 October

Click here to View Answer
Answer a) 4 October. The day aims to raise awareness about improving the welfare standards of the animals across the world and also to celebrate the relationship between humankind and animal kingdom. It also aims to educate the world and full regard to their welfare.

2. Who is the world’s highest-paid actresses of 2020 as per Forbes?
a) Angelina Jolie
b) Meryl Steep
c) Sofia Vergara
d) Melissa McCurathy

Click here to View Answer
Answer c) Sofia Vergara. She’s followed by Angelina Jolie and Gal Gadot, with $35.5 million (?260 crore) and $31.5 million (?230 crore) earnings respectively. Meryl Streep and Melissa McCarthy are also in top 5. Notably, no Indian actress has featured on the list this year.

3. World Habitat Day is observed on___________.
a) October 02
b) October 05
c) October 09
d) October 15

Click here to View Answer
Answer b) October 05. The World Habitat Day is celebrated on October 5. The day is celebrated to remind the people that they have all power and responsibility to shape the future of towns and cities. The first Monday of every year is being celebrated as World Habitat Day.

4. What is the theme for World Habitat Day 2020?
a) Remind the people that they have habits
b) Power and responsibility for all
c) To shape the future of towns and cities
d) Housing for All-A better Urban Future

Click here to View Answer
Answer d) Housing for All-A better Urban Future .

5. World Space Week is observed between_____________.
a) 04-10 October
b) 05-12 October
c) 07-14 October
c) 11-18 October

Click here to View Answer
Answer a) 04-10 October. World Space Week (WSW) is observed from October 4 to 10 every year to celebrate science and technology, and their contribution towards the betterment of the human condition.

6. What is the theme for World Space Week is?
a) Contribution towards the betterment of the human condition
b) Global space and people
c) Satellites Improve Life
d) celebrate science and technology

Click here to View Answer
Answer c) Satellites Improve Life.

7. Which Indian organization’s CMO has been recognised in the Forbes list of ’The World’s Most Influential CMOs?
a) TATA
b) HDFC
c) Axis
d) PNB

Click here to View Answer
Answer b) HDFC. Ravi Santhanam, Chief Marketing Officer (CMO), HDFC Bank has been recognised in the Forbes list of ’The World’s Most Influential CMOs’.Ranked at Number 39, he is the only CMO of an Indian company to be featured in the illustrious list which includes marketing heads of Apple, BMW, Lego, Adobe, Microsoft, P&G among others.

8. Who has launched Gram Darshan?
a) Gujarat
b) Assam
c) Odisha
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer d) Haryana. Haryana CM Manohar Lal Khattar on Friday digitally launched ‘Gram Darshan’, which will allow accessibility to data of development projects of 6,197 gram panchayats of the state. Deputy Chief Minister Dushyant Chautala was also present on this occasion.

Leave a Comment