Current Affairs Quiz – October 03 & 04 2021

Current Affairs Quiz – October 03 & 04 2021

Current Affairs Quiz – October 03 & 04 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. World Habitat Day is observed on__________.
a) First Monday of October
b) First Tuesday of October
c) First Wednesday of October
d) First Sunday of October

Click here to View Answer
Answer a) First Monday of October. The theme for 2021 World Habitat Day is “Accelerating urban action for a carbon-free world”.

2. Who has been chosen recipient of 2021 Global Leadership Award?
a) Mukesh Ambani
b) Girish Mathrubootham
c) Shiv Nadar
d) Indra Nooyi

Click here to View Answer
Answer c) Shiv Nadar.

3. World Day for Farmed Animals is observed on__________.
a) Oct 01
b) oct 02
c) Oct 04
d) Oct 05

Click here to View Answer
Answer b) Oct 02.

4. National Wildlife Week is observed from__________.
a) Oct 01 to 07
b) oct 02 to 08
c) Oct 04 to 10
d) Oct 05 to 11

Click here to View Answer
Answer b) Oct 02- 08.

5. Who has been appointed as the brand ambassador of the ambitious “One District One Product (ODOP) scheme” of Uttar Pradesh?
a) Deepika Padukone
b) Sonu Sood
c) Aamir Khan
d) Kangana Ranaut

Click here to View Answer
Answer d) Kangana Ranaut.

6. World’s largest Khadi National Flag hoisted in _____________.
a) Kulmarg
b) Srinagar
c) Nubra Valley
d) Leh

Click here to View Answer
Answer d) Leh.

7. World Space Week is observed from__________.
a) Oct 01 to 07
b) oct 02 to 08
c) Oct 04 to 10
d) Oct 05 to 11

Click here to View Answer
Answer c) Oct 04 to 10. The 2021 theme is “Women in Space”!

8. Which company has acquired 100% ownership of lending startup CreditMate?
a) Paytm
b) Paypal
c) Gpay
d) Equitas Bank

Click here to View Answer
Answer a) paytm.

Leave a Comment