Current Affairs Quiz – October 01 & 02 2021

Current Affairs Quiz – October 01 & 02 2021

Current Affairs Quiz – October 01 & 02 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. International Coffee Day is observed on__________.
a) October 01
b) October 03
c) October 05
d) October 07

Click here to View Answer
Answer a) October 01.

2. World Vegetarian Day is observed on__________.
a) October 01
b) October 03
c) October 05
d) October 07

Click here to View Answer
Answer a) October 01.

3. International Day of Older Persons is observed on__________.
a) October 01
b) October 02
c) October 05
d) October 07

Click here to View Answer
Answer b) October 02. The theme of International Day of Older Persons 2021: Digital Equity for All Ages.

4. Who has topped the IIFL Wealth Hurun India Rich List for the 10th consecutive year?
a) Gautam Adani
b) Shiv Nadar
c) Girish Mathrubootham
d) Mukesh Ambani

Click here to View Answer
Answer d) Mukesh Ambani.

5. ‘Mitra Shakti 21’ Exercise between India and_____________.
a) Nepal
b) Bangladesh
c) Sri Lanka
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer c) Sri lanka.

6. RV Suchiang became first native woman of ___________ to take charge as Chief Secretary of state.
a) Sikkim
b) Assam
c) Meghalaya
d) Manipur

Click here to View Answer
Answer c) Meghalaya.

7. Who has become the first Indian woman to score a Test hundred on Australian soil?
a) Smriti Mandhana
b) Harmanpreet Kaur
c) Mithali Raj
d) Shafali Verma

Click here to View Answer
Answer a) Smriti Mandhana.

8. India has resumed negotiations for a Comprehensive Economic Cooperation Agreement with the nation?
a) France
b) Russia
c) Australia
d) Japan

Click here to View Answer
Answer c) Australia.

9. India women cricket team played their first-ever pink-ball test with which nation?
a) New Zealand
b) Zimbabwe
c) Bangladesh
d) Australia

Click here to View Answer
Answer d) Australia.

10. Who has been appointed as president of Automotive Skills Development Council?
a) Abinay
b) Vinod Aggarwal
c) Nikunj Sanghai
d) Sibi Raj

Click here to View Answer
Answer b) Vinod Aggarwal.

Leave a Comment