Current Affairs Quiz – November 24 & 25 2018

Current Affairs Quiz – November 24 & 25 2018

1. Sonia won silver in her first world championship in which game?
a) Swimming
b) Boxing
c) Tennis
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer b) Boxing. Playing in her first AIBA Women’s World Boxing Championship, India’s 21-year-old boxer Sonia Chahal won silver medal after losing to Germany’s OG Wahner in the 57-kg category.

2. Who has become 1st woman boxer to win 6 world championship titles?
a) Laishram Sarita Devi
b) Sonia
c) Mary Kom
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Mary Kom. India’s Mary Kom has become the first ever boxer to win six AIBA Women’s World Boxing Championship titles.

3. Ambareesh is passed away aged 66, is associated with______.
a) Politician
b) Actor
c) Journalist
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer d) Both a and b. Kannada actor and former union minister MH Ambareesh passed away at the age of 66 after suffering a heart attack.

4. Which airport has been renamed as late PM Atal Bihari Vajpayee airport?
a) Pune
b) Uttarakhand
c) Hyderabad
d) Cochin

Click here to View Answer
Answer b) Uttarakhand. The Uttarakhand government approved a proposal to rename capital Dehradun’s Jolly Grant Airport’s name after late Prime Minister Atal Bihari Vajpayee, an official said.

5. Who has been appointed as acting Executive Director of UNEP?
a) Erik Solheim
b) Joyse Erik
c) Joyce Msuya
d) John Dsouzsa

Click here to View Answer
Answer c) Joyce Msuya. Tanzanian biologist Joyce Msuya appointed as acting Executive Director of United Nations Environment Programme (UNEP) after the resignation of Erik Solheim.

6. Who will be honored with the International Federation of Film Producers Associations( FIAPF) Award at the 12th Asia Pacific Screen Awards (APSA)?
a) Nandhita Das
b) Deepa Mehta
c) Shabana Azmi
d) Sunil Mathew

Click here to View Answer
Answer a) Nandhita Das. She will be presented the award in recognition of her achievement in film in the Asia Pacific region. This was announced by Michael Hawkins, chairman of the Asia Pacific Screen Awards and its academy in a statement in Brisbane.

7. Which zone won the 41st All India Railway bridge championship?
a) South Eastern
b) Eastern
c) North Eastern
d) South

Click here to View Answer
Answer a) South Eastern. South Eastern Railway (SER) emerged champion in the team event of the 41st all-India Railway bridge championship at Garden Reach, Kolkata.

8. Which department has won Asia Environment Enforcement Awards for combating transboundary environmental crime?
a) Environmental Control Board
b) Wildlife Crime Control Bureau
c) Crime Control Bureau
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Wildlife Crime Control Bureau. The Wildlife Crime Control Bureau (WCCB) was selected for the Asia Environmental Enforcement Award 2018, for its outstanding contributions in combating the trans-boundary environmental crime by United Nations Environment program.

Leave a Comment