Current Affairs Quiz– November 18 2021

Current Affairs Quiz– November 18 2021

Current Affairs Quiz – November 18 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. World Philosophy Day is observed on____________.
a) Nov 13
b) Nov 16
c) Nov 17
d) Nov 18

Click here to View Answer
Answerd) nov 18.

2. India’s first fisheries business incubator launched in ____________.
a) Gurugram
b) Indore
c) Goa
d) Vizag

Click here to View Answer
Answera) Gurugram.

3. India’s 1st Digital Food Museum launched in which state?
a) kerala
b) Tamil Nadu
c) Karnatakd
d) Madhya pradesh

Click here to View Answer
Answerb) Tamil Nadu.

4. Maharashtra government to appointed ______________ as Covid vaccination ambassador.
a) Amir Khan
b) Akshay Kumar
c) Salman Khan
d) Amitabh Bachchan

Click here to View Answer
Answerc) Salman Khan.

5. Which bank bagged ASSOCHAM award for Best Digital Financial Services?
a) Karnataka Vikas Grameena Bank
b) Pandyan Grama Bank
c) Pallavan Grama Bank
d) None of these

Click here to View Answer
Answera) Karnataka Vikas Grameena Bank .

6. Which financial firm has launched AI-powered ‘Voice Trading’?
a) Paytm
b) Paypal
c) GPay
d) None of these

Click here to View Answer
Answera) Paytm. Paytm Money, the wholly-owned subsidiary of Paytm, has launched ‘Voice Trading’, powered by artificial intelligence (AI). It will allow users to place a trade or get information about stocks via single voice command.

7. PM Modi launched ‘Ration Aapke Gram’ scheme & ‘Sickle Cell Mission’ in ___________.
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Assam
d) Odisha

Click here to View Answer
Answerb) Madhya Pradesh.

8. 4th Naturopathy Day is observed on____________.
a) Nov 13
b) Nov 16
c) Nov 17
d) Nov 18

Click here to View Answer
Answerd) nov 18. The day was declared by the Ministry of AYUSH (Ayurveda, Yoga and Naturopathy, Unani, Siddha and Homeopathy), Government of India, on November 18, 2018.

Leave a Comment