Current Affairs Quiz – November 14 & 15 2021

Current Affairs Quiz – November 14 & 15 2021

Current Affairs Quiz– November 14 & 15 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which team lifted the T20 World Cup 2021 trophy?
a) Australia
b) England
c) New Zealand
d) South Africa

Click here to View Answer
Answera) Australia.

2. Who will take charge as the Head of National Cricket Academy?
a) VVS Lakshman
b) Virender Sehwag
c) Irfan Pathan
d) Anil Kumble

Click here to View Answer
Answera) VVS lakshman.

3. Children’s Day is observed on ___________.
a) November 10
b) November 11
c) November 13
d) November 14

Click here to View Answer
Answerd)November 14.

4. World Diabetes Day is observed on ___________.
a) November 10
b) November 11
c) November 13
d) November 14

Click here to View Answer
Answerd)November 14.The theme for World Diabetes Day 2021-23: “Access to Diabetes Care ”.

5. EX SHAKTI – a bilateral exercise between India and___________.
a) USA
b) France
c) Sweden
d) Italy

Click here to View Answer
Answerb) France.The Indian Army will be represented by the Gorkha Rifles Infantry Battalion and France Army will be represented by troops of the 21st Marine Infantry Regiment of the 6th Light Armoured Brigade.

6. Which company has launched World’s 1st Merchant Shareholding Programme?
a) Nykaa
b) Tata
c) BharatPe
d) none of these

Click here to View Answer
Answerc) BharatPe.

7. Which Motor company became 1st Indian 2-wheeler maker to join UN Global Compact?
a) Honda
b) Hero
c) TVS
d) Yamaha

Click here to View Answer
Answerc) TVS.

8. Which Indian state has signed an MoU with RMI for technical support in EV Policy?
a) Madhya Pradesh
b) Assam
c) Maharastra
d) Punjab

Click here to View Answer
Answerc) maharastra. Maharashtra government has signed an MoU with the United States-based Non-Profit Organisation, Rocky Mountain Institute (RMI), to provide technical support for Maharashtra’s Electric Vehicle (EV) policy.

9. Wangala festival belongs to which Indian state?
a) West bengal
b) Meghalaya
c) Gujarat
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answerb) Meghalaya.

Leave a Comment