Current Affairs Quiz – November 10 & 11 2021

Current Affairs Quiz – November 10 & 11 2021

Current Affairs Quiz – November 10 & 11 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which govt has launched ‘Shramik Mitra’ Scheme for Construction Workers?
a) New Delhi
b) Chennai
c) Mumbai
d) Pune

Click here to View Answer
Answera) New Delhi.

2. Who has roped in as brand ambassador of Amway India?
a) Amitabh Bachchan
b) Amir Khan
c) Shah Rukh khan
d) Deepika Padukone

Click here to View Answer
Answera) Amitabh Bachchan.

3. Who won 37th Masters Title at Paris 2021?
a) Novak Djokovic
b) Danill Medvedev
c) Alexander Navis
d) None of the above

Click here to View Answer
Answera) Novak Djokovic .

4. Which nation became the 101st member country of the International Solar Alliance?
a) Japan
b) US
c) Germany
d) Australia

Click here to View Answer
Answerb) USA. The United States of America (USA) has joined the International Solar Alliance (ISA) as a member country. U.S is now the 101st country to sign the framework agreement of the ISA.

5. India ranked _________ in Climate Change Performance Index.
a) 3
b) 5
c) 7
d) 10

Click here to View Answer
Answerd) 10. In 2020 also India was at 10th position. India has retained its position as the top 10 best-performing countries with higher climate performance for the third year in a row.

6. National Education Day is observed on_____________.
a) November 05
b) November 07
c) November 11
d) Novembber 16

Click here to View Answer
Answerc) November 11.

7. Which state became 1st Indian state to approve Tissue Culture-Based Seed Potato Rules?
a) Rajastan
b) Assam
c) Punjab
d) Haryana

Click here to View Answer
Answerc) Punjab.

8. World Science Day is observed on_____________.
a) November 05
b) November 10
c) November 11
d) Novembber 16

Click here to View Answer
Answerb) November 10. The World Science Day 2021 was observed with the theme- ‘Building Climate-Ready Communities’.

Leave a Comment