Current Affairs Quiz – November 04 & 05 2018

Current Affairs Quiz – November 04 & 05 2018

1. Which actor has been honoured with Distinguished Fellow Award in Boston?
a) Adeel Akhtar
b) Zenobia Shroff
c) Anupham Kher
d) Ray Romano

Click here to View Answer
Answer c) Anupham Kher. Actor Anupam Kher has been honoured with Distinguished Fellow Award at the 3rd India Global Summit held at MIT Sloan School of Management in Boston.

2. ‘Little India Gate’ has been inaugurated in___________.
a) Nepal
b) Indonesia
c) Bangladesh
d) Bhutan

Click here to View Answer
Answer b) Indonesia. ‘Little India Gate’, the first-of-its-kind structure in Indonesia recognises the contribution of Indian community in the development of Medan city.

3. Who has been appointed as MD, CEO of UCO Bank?
a) Athul Sharma
b) Mahadev Shankar
c) Vishnuvi Menon
d) Atul Kumar Goel

Click here to View Answer
Answer d) Atul Kumar Goel . Atul Kumar Goel assumed charge as Managing Director and CEO of UCO Bank by replacing R K Takkar. Earlier, Goel was executive director of Union Bank of India.

4. Who has been appointed as brand ambassador of 2018 Women’s World Boxing Championships?
a) Vijender Singh
b) Mithali Raj
c) PV Sindhu
d) Mary Kom

Click here to View Answer
Answer d) Mary Kom. Five-time World Champion Mary Kom leads the 10th edition of AIBA Women’s World Boxing Championships, which is to be held at the IG Stadium’s K.D. Jhadav Hall

5. World Tsunami Awareness Day being observed on ___________.
a) November 05
b) November 06
c) November 07
d) November 08

Click here to View Answer
Answer a) November 05. In December 2015, the UN General Assembly designated 5 November as World Tsunami Awareness Day.

6. Who has been appointed as the next Ambassador of India to Lao Peoples Democratic Republic?
a) Kavi Vineet Chauhan
b) Mohan Chauhan
c) Dinkar Asthana
d) Vijaya Kumar

Click here to View Answer
Answer c) Dinkar Asthana. Dinkar Asthana is an Indian Foreign Service Officer (IFS) of the 1990 batch. Currently, he is Additional Secretary in the Ministry of External Affairs.

7. India ranked _________ globally in web-borne threats Kaspersky Lab.
a) 12th
b) 16th
c) 26th
d) 33rd

Click here to View Answer
Answer a) 12th. Kaspersky Lab products detected 48,093,743 Internet-borne malware incidents on computers of KSN participants in India.

8. According to Arcadis, Which is the Asia most sustainable city?
a) Malaysia
b) Singapore
c) Kuwait
d) Saudi Arabia

Click here to View Answer
Answer b) Singapore. Singapore maintained its rank as number one Asian city in the Sustainability Index by engineering firm Arcadis.

Leave a Comment