Current Affairs Quiz – November 02 & 03 2018

Current Affairs Quiz – November 02 & 03 2018

1. India will become_____ largest aviation market in world by 2020: Foreign Secretary .
a) 2nd
b) 3rd
c) 4th
d) 5th

Click here to View Answer
Answer b) 3rd. Foreign Secretary Vijay Keshav Gokhale announced that India is aimed at laying 40 kilometres of highways every day by 2018 and 2019 – a three-time jump from four years ago.

2. Which country will be host World Corporate Games in 2019?
a) India
b) Singapore
c) Qatar
d) Muscut

Click here to View Answer
Answer c) Qatar. Qatar will host the 23rd edition of the World Corporate Games between 6 and 9 November 2019.

3. Who has been appointed as an India brand ambassador of Mahendra Singh Foundation Inc?
a) Aishwarya Sharma
b) Vincy Vinoth
c) Hima M
d) Sherly Johnson

Click here to View Answer
Answer a) Aishwarya Sharma. Aishwarya Sharma has a blog named Figuramoda where she speaks on various topics through her fashion blog posts. She is a fashion activist.

4. Who has been taken charge of as General Officer Commander-in-Chief of ARTRAC?
a) Ajay Singh Kaur
b) Sandeep kishan
c) Karthik Krishna
d) Thimmaya

Click here to View Answer
Answer d) Thimmaya. Lieutenant General PC Thimmaya took charge as the 21st General Officer Commander-in-Chief of Shimla-based Army Training Command (ARTRAC) facility.

5. Who has been taken charge of Air Officer-in-Charge Administration of IAF?
a) Pradeep Padmakar
b) Vijay Vasanth
c) Rajendra Prasad
d) Vishnuvi Verma

Click here to View Answer
Answer a) Pradeep Padmakar. Air Marshal Pradeep Padmakar Bapat VSM succeeds Air Marshal HN Bhagwat AVSM VM who retired on 31 October 2018.

6. Which city will to host Indian Cherry Blossom Festival from Nov 14?
a) Bangalore
b) Shillong
c) Cherapunji
d) Guwahati

Click here to View Answer
Answer b) Shillong. Shillong is set to host the second edition of the India International Cherry Blossom Festival between November 14 and 17.

7. India-Japan first joint military exercise ‘Dharma Guardian-2018’ began in ___________.
a) Meghalaya
b) Assam
c) Mizoram
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answer c) Mizoram. Being first of its kind, the 14 days long joint exercise is being conducted from 01 Nov 2018 to 14 Nov 2018.

8. Larsen and Toubro to get USD 200 bn solar power project in ___________.
a) Qatar
b) Saudi Arabia
c) Kuwait
d) India

Click here to View Answer
Answer b) Saudi Arabia. Larsen & Toubro (L&T) plans to bid for an Engineering, Procurement and Construction (EPC) contract for a section of the $200 billion solar projects in Saudi Arabia to be built with the backing of Japan’s SoftBank.

9. HAL to open Light Combat Aircraft unit in _________.
a) Nashik
b) Pune
c) Nagpur
d) Aurangabad

Click here to View Answer
Answer a) Nashik. R. Madhavan, Chairman and Managing Director of Hindustan Aeronautics Ltd., said that HAL plans to manufacture Light Combat Aircraft (LCA) fighters at a new unit in its Nashik complex after completing the deliveries of Sukhoi-30.

Leave a Comment