Current Affairs Quiz – May 27 2019

1. Who has been appointed as head UN peacekeeping operation in South Sudan from India?
a) Shrawesh Yadav
b) Deepak Chander
c) Shailesh Tinaikar
d) Advik yash

Click here to view Answer
Answer c) Shailesh Tinaikar. Lieutenant General Shailesh Tinaikar of India appointed to head UN peacekeeping operation in South Sudan.

2. Which country will host World Leaders Conference to Combat Anti-Semitism in October 2020?
a) Geneva
b) Norway
c) Uruguay
d) Sweden

Click here to view Answer
Answer d) Sweden. Sweden to host World Leaders Conference to Combat Anti-Semitism in October 2020. Swedish Prime Minister Stefan Lofven announced that Sweden will host an International Conference against Anti-Semitism in memory of the Holocaust in October 2020.

3. Who won Sekisui Open of the Professional Squash Association (PSA)?
a) Mahesh Mangaonkar
b) Abhay Krishna
c) Arjun Ramasamy
d) Pringle

Click here to view Answer
Answer a) Mahesh Mangaonkar . India’s Mahesh Mangaonkar won Sekisui Open. India’s Mahesh Mangaonkar for the second time in the Sekisui Open in Kriens, Switzerland.

4. Veeru Devgan is passed away, is associated with________.
a) Cinema
b) Politics
c) Sports
d) All of these

Click here to view Answer
Answer a) Cinema. Actor Ajay Devgn’s father, veteran action director Veeru Devgan, passed away on Monday morning after reportedly suffering a cardiac arrest.

5. Who has recieved 2019 Dr Lee Jong-wook Memorial Prize?
a) Prof. Bhargava
b) Prof. Ramamoorthy
c) Prof. Harihara Subramanian
d) Prof. Arvind Renganathan

Click here to view Answer
Answer a) Prof. Bhargava. Prof. Bhargava awarded 2019 Dr Lee Jong-wook Memorial Prize. Director General of the Indian Council of Medical Research (ICMR) Professor Balram Bhargava jointly won the 2019 Dr. Lee Jong-wook Memorial Prize for Public Health at the 72nd World Health Assembly in Geneva, Switzerland.

6. Apurvi Chandela is associated with___________.
a) Air Rifle
b) Swimming
c) Wrestling
d) Boxing

Click here to view Answer
Answer a) Air Rifle. Apurvi Chandela bags gold medal in 10m Air Rifle in ISSF World Cup. India won third International Shooting Sport Federation (ISSF) World Cup Rifle and Pistol tournament in Munich, Germany.

7. Who becomes first foreign leader to meet new Japanese emperor?
a) PM Modi
b) Donald trumph
c) Jim Kim
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) Donald Trumph. Donald Trump becomes first foreign leader to meet new Japanese emperor. US President Donald Trump became first foreign leader at Japan’s Imperial Palace where he made history becoming the first world leader to meet with the new emperor of Japan.

8. World Thyroid Day is observed on__________.
a) May 10
b) May 15
c) May 20
d) May 25.

Click here to view Answer
Answer d) May 25. World Thyroid Day observed on May 25. World Thyroid Day is celebrated annually on May 25. It is observed to educate public on checking thyroid function regularly, awareness of the disease and to initiate precautionary action.

9. Who is the new CM of Arunachal pradesh?
a) Chowna Mein
b) Nabam Tuki
c) Pema kandu
d) Kalikho Pul

Click here to view Answer
Answer c) Pema Khandu. Pema Khandu will be sworn-in as the Chief Minister of Arunachal Pradesh on May 29, Kiren Rijiju, Minister of State for Home Affairs informed on Twitter.

10. Who is the new CM of Sikkim?
a) P.S. Golay
b) Sarbananda Sonowal
c) Dorjee Khandu
d) Taeang Slom

Click here to view Answer
Answer a) P.S.Golay. Sikkim Krantikari Morcha (SKM) president Prem Singh Tamang, popularly known as P.S. Golay, took oath as the Chief Minister of Sikkim.

Leave a Comment