Current Affairs Quiz – May 27 2018

Current Affairs Quiz – May 27 2018

1. Who won UEFA Champions League?
a) Real Madrid
b) Liverpool
c) Barcelona
d) Sevilla

Click here to view Answer
Answer a) Real Madrid. Real Madrid defeated Liverpool 3-1 in Kiev, Ukraine to win the UEFA Champions League for the third straight year. Gareth Bale, who came on as a substitute in the 61st minute, scored a brace including a bicycle kick and a long range goal.

2. BCCI partners with ___________ to promote ‘green cricket’.
a) SAARC
b) BRICS
c) UNICEF
d) United Nations

Click here to view Answer
Answer d) United Nations. The BCCI and United Nations Environment have signed an agreement to promote ‘green cricket’ in India. “The BCCI will endeavor to reduce its environmental impact by greening operations and engaging cricketers and fans in green initiatives”, a statement by BCCI read.

3. World’s highest mountain biking race to be held in ___________-.
a) Meghalaya
b) Sikkim
c) Nagaland
d) Tripura

Click here to view Answer
Answer b) Sikkim. Sikkim’s north district administration is organising a mountain biking race, touted to be the world’s highest, at over 17,000 feet across 330 km in June.

4. Alan Bean passed away at 86, is associated with_________.
a) Journalist
b) Scientist
c) Astronaut
d) Politician

Click here to view Answer
Answer c) Astronaut. NASA astronaut Alan Bean, who became the fourth person to walk on the Moon in 1969, passed away aged 86 on Saturday. Bean was a lunar module pilot of Apollo 12, which made the second Moon landing, after Apollo 11’s Buzz Aldrin and late Neil Armstrong.

5. According to a report published by The Lancet, India ranks ______ out of 195 countries in healthcare.
a) 75
b) 81
c) 114
d) 145

Click here to view Answer
Answer d) 145. India has been ranked 145 out of 195 countries on the Healthcare Access and Quality Index (HAQ), according to a report published by The Lancet.

6. Who has been appointed as Governor of Mizoram?
a) Kummanam Rajasekharan
b) O. Rajagopal
c) K. Surendran
d) P.K.Krishna Das

Click here to view Answer
Answer a) Kummanam Rajasekharan. Senior BJP leader from Kerala, Kummanam Rajasekharan, who has been the President of the state unit of the party for the past three years, was appointed as the Governor of Mizoram.

7. Who won Monaco Grand Prix?
a) Sebastian Vettel
b) Daniel Ricciardo
c) Max Verstappen
d) Valtteri Bottas

Click here to view Answer
Answer b) Daniel Ricciardo. Daniel Ricciardo drove a masterful race to fend off Sebastian Vettel’s Ferrari and win the Monaco Grand Prix in a stricken Red Bull.

8. The headquarters of DRDO is situated in________.
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Bangalore
d) Pune

Click here to view Answer
Answer b) New Delhi. The Defence Research and Development Organisation (DRDO) said the Rustom-2 drone would be ready for use in two years. Rustom drones are medium-altitude, long-endurance unmanned aerial vehicles (UAV).

 

Leave a Comment