Current Affairs Quiz – May 25 2020

Current Affairs Quiz – May 25 2020

Current Affairs Quiz


1. “Human Challenge Trial” launched by__________.
a) ICMR
b) WHO
c) FDA
d) ISRO

Click here to View Answer
Answer b) WHO. The World Health Organization (WHO) recently announced eight candidates to enter human trials. Several people step forward to participate in human challenge trial as the race to develop new vaccine for the virus is increasing.

2. Who has been selected to receive the 2019 UN Military Gender Advocate of the Year Award ?
a) Bhadka Chander
b) Latha Rao
c) Suman Gawani
d) Abarajith Singh

Click here to View Answer
Answer c) Suman Gawani. Gawani has served as a UN peacekeeper in South Sudan since 2018. She has mentored over 230 UN Military Observers on conflict-related sexual violence there.

3. Balbir Singh who passed away at 96, is asoociated with_____________.
a) Former Judge
b) Vocalist
c) Actor
d) Hockey Legend

Click here to View Answer
Answer d) Hockey Legend. Balbir Singh Sr., a three-time Olympic-medal winning hockey legend passed away on May 25. He was battling multiple health issues for over two weeks.

4. Who has been appointed as National President of FICCI FLO?
a) Mobana Swash
b) Veda moorthy
c) Vasima Khana
d) Jahnabi Phookan

Click here to View Answer
Answer d) Jahnabi Phookan. Jahnabi Phookan, a women entrepreneur and member of the National Board of Indian Institute of Entrepreneurship, has been appointed as the National President of FICCI Ladies Organization (FLO).

5. Who is the current President of World Bank?
a) David Malpass
b) John Maynard Keynes
c) Harry Dexter White
d) John Stephen

Click here to View Answer
Answer a) David Malpass.

6. Who has been appointed as chief economist at the World Bank?
a) Carmen M. Reinhart
b) Kenneth Rogoff
c) Gazette Schorff
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Carmen M.Reinhart. Economist Carmen M. Reinhart, Minos A. Zombanakis Professor of the International Financial System at Harvard Kennedy School (HKS), will take a two-year leave to become chief economist and vice president at the World Bank on June 15.

7. Sunrise Foods has acquired by__________.
a) TATA
b) ITC
c) Nestle
d) Cadburry

Click here to View Answer
Answer b) ITC. ITC Ltd said it is set to acquire Kolkata-based spice maker Sunrise Foods Pvt. Ltd (SFPL), in a move that will help the company cement its position in the country’s fast-moving consumer goods (FMCG) market.

8. International Missing Children’s Day is observed on _______________.
a) June 23
b) May 07
c) May 25
d) August 19

Click here to View Answer
Answer c) May 25. International Missing Children’s Day is an international day celebrated on May 25, the same day as the United States’ National Missing Children’s Day designated by Ronald Reagan in 1983.

9. Who has taken charge as new Chairman of Vodaone?
a) Sundar Ram
b) Van Boxmeer
c) Gerard Kleisterlee
d) Henrry Mathew

Click here to View Answer
Answer b) Van Boxmeer. Vodafone, the world’s second-biggest mobile operator, has recruited Jean-Francois Van Boxmeer, the current CEO of brewer Heineken, to succeed Gerard Kleisterlee as chairman from November this year.

Leave a Comment