Current Affairs Quiz – May 25 2019

1. Who has become the youngest member in Lok Sabha history?
a) Smrithi Arun
b) Chnadrani
c) Sherin Vinoth
d) Hima Kannan

Click here to view Answer
Answer b) Chnadrani. BJD’s Chandrani Murmu, a 25-year-old mechanical engineer who won Odisha’s reserved Keonjhar seat by defeating two-time BJP MP Ananta Nayak, will become the youngest member in Lok Sabha history.

2. Who is the new CM of Odisha?
a) Gita Mehta
b) Baijayant Panda
c) Arun Jaitley
d) Naveen patnaik

Click here to view Answer
Answer d) Naveen Patnaik. Biju Janata Dal (BJD) chief Naveen Patnaik will be sworn in as Odisha Chief Minister on May 29 for a fifth consecutive term.

3. SCO Meeting Of Council Of Foreign Ministers Held In ________.
a) Bishkek
b) Tashkent
c) Ashgabat
d) Dushanbe

Click here to view Answer
Answer a) Bishkek. SCO Meeting Of Council Of Foreign Ministers Held In Bishkek. External Affairs Minister Sushma Swaraj represented India in the meeting of Council of Foreign Ministers (CFM) of Shanghai Cooperation Organisation to be held in Bishkek, Kyrgyz Republic.

4. FIFA 2022 World cup will held at_________.
a) India
b) Argentina
c) Paraguay
d) Qatar

Click here to view Answer
Answer d) Qatar. FIFA drops plans to expand Qatar World cup 2022 to 48 teams. FIFA has dropped the plan to include a total of 48 teams at the 2022 World Cup in Qatar. The 2022 edition will remain as originally planned with 32 teams.

5. Which cricketer has become No.1 ranked ODI all-rounder ahead of World Cup?
a) Mushfiqur Rahim
b) Suresh Raina
c) Kane Williamson
d) Shakib Al Hasan

Click here to view Answer
Answer d) Shakib Al Hasan. Shakib becomes No1 ranked ODI all rounder ahead of World Cup. Senior Bangladesh cricketer Shakib Al Hasan jumped to the top of the latest MRF Tyres ICC ODI rankings for all-rounders, which doesn’t feature a single Indian in the top-10 chart.

6. NGT – in this T represents_________.
a) Trial
b) Tribunal
c) Tribute
d) Technology

Click here to view Answer
Answer b) Tribunal. NGT directed NHAI to furnish fresh details on green cover. The National Highways Authority of India (NHAI) informed the National Green Tribunal (NGT) that around 1 crore trees have been planted across the country along highways.

7. Who has been appointed as the new Force Commander of the United Nations Mission in South Sudan (UNMISS) ?
a) Shailesh Tinaikar
b) Sathish Singh
c) Vijay Babu
d) Vishnuvi Menon

Click here to view Answer
Answer a) Shailesh Tinaikar . Lieutenant General Shailesh Tinaikar has been appointed as the new Force Commander of the United Nations Mission in South Sudan (UNMISS) by UN Secretary-General António Guterres.

8. Who has become the first player to win Europe’s Golden Shoe award for three straight years?
a) Cristiana Ronaldo
b) Sergis Rampo
c) Luis Saraz
d) Lionel Messi

Click here to view Answer
Answer d) Lionel Messi. Barcelona’s Argentine forward Lionel Messi has become the first player to win Europe’s Golden Shoe award for three straight years.

9. Sarita Devi is associated with_________.
a) Wrestling
b) Archery
c) Boxing
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) Boxing. Six-time world champion MC Mary Kom and Sarita Devi won gold medals at the second India Open boxing tournament, which concluded on Friday.

10. Which among the following drugs has been approved by US becomes most expensive drug?
a) Zadaxin
b) Ecallantide
c) Zolgensma
d) Edarbi

Click here to view Answer
Answer c) Zoldensma. US’ Food and Drug Administration has approved Swiss drugmaker Novartis’ $2.1-million (₹14.7-crore), one-time gene therapy Zolgensma for treatment of a rare disease that afflicts infants, making it the world’s most expensive drug.

Leave a Comment