Current Affairs Quiz – May 17 2019

Current Affairs Quiz – May 17 2019

Current Affairs Quiz


1. Kerala Assembly to digitize all its records and proceedings under its ambitious project called _________.
a) E-Shaksha
b) E-Puradh
c) E-Vidhan
d) E-Records

Click here to view Answer
Answer c) E-Vidhan. The Kerala Legislative Assembly recently announced an initiative to digitize all its records and proceedings under its ambitious project called E-Vidhan which enables state legislature to go fully digital and completely paperless.

2. Roger Federer is from which country?
a) Sweden
b) Servia
c) England
d) Switzerland

Click here to view Answer
Answer d) Switzerland. Swiss tennis great Roger Federer, Serbia’s Novak Djokovic, and Spaniard Rafael Nadal all reached the last-8 stage at the Rome Masters. Djokovic will face Juan Martin del Potro, while Federer will play against 20-year-old Greek Stefanos Tsitsipas.

3. Which country has become 1st Asian country to legalize same-sex marriage?
a) Japan
b) Taiwan
c) China
d) Myanmar

Click here to view Answer
Answer b) Taiwan. Taiwan has become the first Asian country to legalise same-sex marriage following a vote on Friday.

4. Andy Murray is associated with __________.
a) Badminton
b) Tennis
c) Swimming
d) Athlete

Click here to view Answer
Answer b) Tennis. Three-time Grand Slam champion Sir Andy Murray today received his knighthood at Buckingham Palace, more than two years after he was awarded the honour.

5. Who has been named among TIME Magazine’s 10 Next Generation Leaders for 2019?
a) Ajey Nagar
b) Sushanth Varma
c) Badri Nath
d) Abhimanyu Dev

Click here to view Answer
Answer a) Ajey Nagar. India’s 19-year-old YouTuber Ajey Nagar, who runs the YouTube channel ‘CarryMinati’, has been named among TIME Magazine’s 10 Next Generation Leaders for 2019.

6. Who has been Appointed Judge of Supreme Court of Fiji?
a) Varthaman L
b) Paul Sam
c) Madan Lokur
d) Sabarish kannan

Click here to view Answer
Answer c) Madan Lokur. Justice Lokur is appointed as a judge of Supreme Court of Fiji’s non-resident panel. He will assume charge of his new role on 15 August 2019.He has been appointed in new role for a period of three years.

7. Which country will host 2019 World Cup Cricket?
a) Australia
b) England
c) India
d) New Zealand

Click here to view Answer
Answer b) England. The winners of the 10-team 2019 ICC World Cup will be awarded $4 million (₹28 crore), the highest-ever prize money for a World Cup-winning team.

8. Who has been appointed as batting coach for Bangladesh cricket team?
a) Rahul Dravid
b) Wasim Acqram
c) Wasim Jaffer
d) Achchrekar Yash

Click here to view Answer
Answer c) Wasim Jaffer. The Bangladesh Cricket Board has appointed former India opener Wasim Jaffer as the batting coach of their high-performance academy in Dhaka.

9. Who has been appointed as CEO of Airbnb board?
a) Stephen Nolan
b) Stephy Graff
c) Angulla Sherly
d) Angela Ahrendts

Click here to view Answer
Answer d) Angela Ahrendts. US-based home-renting platform Airbnb has appointed Angela Ahrendts, former Senior Vice President of Retail at Apple, as its third independent non-affiliated board member.

10. ‘Christchurch Call to Action’ Initiative is aimed at_________.
a) Improving Journalism
b) curbing extremism online
c) Spreading Christianity
d) All the above.

Click here to view Answer
Answer b) curbing extremism online. New Zealand’s Prime Minister Jacinda Ardern and French President Emmanuel Macron recently launched an ambitious new initiative called “Christchurch Call”, which is aimed at curbing extremism online.

Leave a Comment