Current Affairs Quiz – May 07 2018

Current Affairs Quiz – May 07 2018

1. Who is the current President of Russia?
a) Vladimir Putin
b) Dmitry Medvedev
c) Yekaterina Putina
d) Bashar al‑Assad

Click here to view Answer
Answer a) Vladimir Putin. Vladimir Putin has sworn-in as the President of Russia for the fourth time, renewing another six-year term in office.

2. BRO in this ‘B’ represents_________.
a) Bureau
b) Board
c) Border
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) Border. Border Roads Organisation (BRO), is celebrating its Raising Day on 07 May 2018. BRO, a leader in the arena of infrastructural development in the border areas of the country is celebrating its 58 years of glorious service to the nation.

3. Which country will host 15th Asia Media Summit?
a) China
b) Japan
c) Vietnam
d) India

Click here to view Answer
Answer d) India. India would be hosting the 15th Asia Media Summit (AMS-2018) in New Delhi from May 10-12, 2018. The annual summit will be organised by Asia-Pacific Institute for Broadcasting Development (AIBD) in collaboration with its partners and international organisations.

4. What is the theme of 15th Asia Media Summit?
a) Telling our Stories to all
b) Telling our Stories Asia and More
c) Telling our own Stories
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) Telling our Stories Asia and More. Summit’s theme: “Telling our Stories Asia and More”

5. Skill India Organized ‘Ajeevika And Kaushal Vikas Mela’ in______________.
a) Bhubaneswar
b) Cuttack
c) Kolkata
d) Puri

Click here to view Answer
Answer a) Bhubaneswar. Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) and Ministry of Rural Development (MoRD), together joined hands to amplify the “Gram Swaraj Abhiyaan”.

6. India secured ____________place in third South Asian junior athletics championships.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to view Answer
Answer a) First. India ended with 20 gold, 22 silver and 8 bronze medals (Total 50 Medals).

7. Which country has secured second place in third South Asian junior athletics championships?
a) Pakistan
b) Nepal
c) Srilanka
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) Srilanka. Sri Lanka bagged rest of the 12 gold medals in the competition along with 10 silver and 19 bronze.

8. 18th Asian Junior Athletics Championships will be held in___________.
a) China
b) India
c) Russia
d) Japan

Click here to view Answer
Answer d) Japan. The juniors will represent India at the 18th Asian Junior Athletics Championships to be held in Gifu, Japan in June 2018.

9. India and Sri Lanka agree on information exchange for_________.
a) Drug Control
b) Food and Safety
c) Minerals resources
d) None of these

Click here to view Answer
Answer a) Drug Control. India and Sri Lanka agreed on cooperation on exchange of information and other aspects to tackle smuggling of drugs in both countries.

10. Guatemala country is situated in which among the following continent?
a) North America
b) Asia
c) Africa
d) Australia

Click here to view Answer
Answer a) North America. The Vice President of India, Venkaiah Naidu departed for a 6-day visit to Guatemala, Panama and Peru. This is the first official foreign visit of Venkaiah Naidu since he assumed office of the Vice President in August last year.

Leave a Comment