Current Affairs Quiz – March 28 2019

Current Affairs Quiz – March 28 2019


1. India & ___________ Union sign MoU on strengthening cooperation in healthcare sector.
a)Russia
b)African
c)China
d)None of These

Click here to View Answer
Answer b)African. An agreement has been signed between India and the African Union to establish an India-Africa health sciences collaborative platform. the MoU will pave the way for cooperation in research and development, capacity building, health services, pharmaceutical trade and manufacturing capabilities for drugs and diagnostics.

2. The government has decided to infuse around____________into state-owned Bank of Baroda.
a)Rs 2000 Cr
b)Rs 3000 Cr
c)Rs 5000 Cr
d)Rs 8000 Cr

Click here to View Answer
Answer c)Rs 5000 Cr. The government has decided to infuse around five thousand crore rupees into state-owned Bank of Baroda ahead of merger of two other public sector lenders Dena Bank and Vijaya Bank with Bank of Baroda. The merger of Dena Bank and Vijaya Bank with Bank of Baroda would be effective from 1st April.

The Bank of Baroda, in a regulatory filing, said that the finance ministry through its notification conveyed its decision to infuse capital of 5,042 crore rupees in the bank.

3. Manchester United confirmed___________as manager of the club.
a)Ashwani Lohani
b)D.K. Jain
c)Indra Nooyi
d)Ole Gunnar Solskjaer

Click here to View Answer
Answer d)Ole Gunnar Solskjaer . Manchester United confirmed Ole Gunnar Solskjaer as manager of the club. The former striker who played for the team from 1996 until his retirement in 2004 took over as caretaker manager in December after Jose Mourinho was sacked.

4. Fast&Up, flagship sports nutrition brand of Aeronutrix Sports Products Private Limited signs _____________ as brand ambassador.
a)Rohit sharma
b)MS Dhoni
c)Virat Kohli
d)Mayank Agarwal

Click here to View Answer
Answer d)Mayank Agarwal. Fast&Up, flagship sports nutrition brand of Aeronutrix Sports Products Private Limited announced the signing of Indian cricketer Mayank Agarwal as it’s brand ambassador.

5. The city of _____________ in Western Australia (WA) will no longer play host to the Hopman Cup, Tennis Australia confirmed .
a)Perth
b)Sydney
c)Hobart
d)Darwin,

Click here to View Answer
Answer a)Perth.
The city of Perth in Western Australia (WA) will no longer play host to the Hopman Cup, Tennis Australia confirmed . Instead, the mixed tournament format will be replaced with an all men’s event called the ATP (Association of Tennis Professionals) Cup.

6. _______becomes first Indian port operator to record 200 MMT cargo movement.
a)Khoday
b)Godrej
c)Aditya Birla
d)Adani

Click here to View Answer
Answer d)Adani . Adani Ports and Special Economic Zone (APSEZ) has recorded cargo movement of more than 200 million metric tonnes (MMT) at nine ports along the east and west coasts, becoming the first Indian port operator to achieve the milestone.

7. _________has signed a memorandum of understanding with agriculture services companies to develop an agriculture digital platform, Baroda Kisan.
a)Bank of Maharashtra
b)Bank of India
c)Punjab National Bank
d)Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer d)Bank of Baroda . Bank of Baroda has signed a memorandum of understanding with agriculture services companies to develop an agriculture digital platform, Baroda Kisan, which will provide solutions for agricultural requirements.

The initiative is being executed by ITCoE of Bank of Baroda, in partnership with IBM India. The platform intends to make a holistic approach towards solving agricultural plights by means of providing reliable and customised information, inputs for use, convenience of renting farm equipment, and market linkage for sale of agriculture produce.

8. Well-known Malayalam writer and poet _____-passed away at the age of 63 .
a)Nodar Mgaloblishvili,
b)Yoji Harada
c)Ashita
d)Jim Moody

Click here to View Answer
Answer c)Ashita . Well-known Malayalam writer and poet Ashita passed away at the age of 63 here at a private hospital in Thrissur on Wednesday.

The celebrated short story writer was born on April 5, 1956, in Thrissur. She had pursued her graduation and post graduation in English Literature from Maharaja’s College, Ernakulam.

9. _______is set to be appointed as the new head coach of the Indian men’s basketball team.
a)Patricia Kokoškov
b)Gregg Charles Popovich
c)Igor Kokoškov
d)Veselin Matic

Click here to View Answer
Answer d)Veselin Matic .Veselin Matic, who took Iran to an Asian Games bronze medal in 2010, is set to be appointed as the new head coach of the Indian men’s basketball team. The Serbian’s name had been cleared by the sports ministry last week, BFI Secretary General Chander Mukhi Sharma stated , with only a few formalities left to be completed. He is expected to arrive by the end of April.

10. Supreme Court-appointed BCCI ombudsman retired Justice _____- will now double up as the ethics officer of the Indian cricket board.
a)A. K. Ganguly
b)Pratibha Rani
c)D.K. Jain
d)None of these

Click here to View Answer
Answer c)D.K. Jain. Supreme Court-appointed BCCI ombudsman retired Justice D.K. Jain will now double up as the ethics officer of the Indian cricket board. It comes after the Committee of Administrators (CoA) requested the apex court to appoint an ethics officer who would look into matters of conflict of interest.

11. _______-unveils world’s longest salt cave, The cave is called Malham.
a)Israel
b)Nepal
c)India
d)China

Click here to View Answer
Answer a)Israel
. Israeli researchers say they have discovered the world’s longest salt cave near the desert site where, according to the Bible, Lot’s wife was turned into a pillar of salt.

The 10-km long warren of underground passages and chambers in Mount Sodom, overlooking the Dead Sea, was mapped out over two years by cavers from nine countries, led by the Hebrew University of Jerusalem. The cave is called Malham.

Leave a Comment