Current Affairs Quiz – March 28 2018

Current Affairs Quiz – March 28

1. Which Private sector Bank is India’s most valued bank?
a) HDFC
b) Bank of Baroda
c) Punjab National Bank
d) Bandhan Bank

Click here to view Answer
Answer a) HDFC. HDFC Bank is India’s most valued bank with a market value of ₹4.9 lakh crore.

2. Which Private sector Bank is became India’s 8th most valued bank?
a) HDFC
b) Bank of Baroda
c) Punjab National Bank
d) Bandhan Bank

Click here to view Answer
Answer d) Bandhan Bank. Private sector lender Bandhan Bank has become India’s eighth most valued bank with a market capitalisation of over ₹56,000 crore, overtaking Bank of Baroda and PNB.

3. SoftBank to create world’s biggest solar power firm in ___________?
a) Qatar
b) Saudi arabia
c) Oman
d) Iraq

Click here to view Answer
Answer b) Saudi arabia. Japanese conglomerate SoftBank’s CEO Masayoshi Son said he has signed a memorandum of understanding with Saudi Arabia to create the world’s biggest solar power generation company.

4. Who is the President of Myanmar?
a) Tin Oo
b) Win Tin
c) Win Myint
d) Aung San Suu Kyi

Click here to view Answer
Answer c) Win Myint. Myanmar’s Parliament has elected Win Myint as the country’s new President.

5. Which country scientists proposed new organ ‘Interstitium’ in human body?
a) Russia
b) USA
c) China
d) Japan

Click here to view Answer
Answer b) USA. American researchers have proposed a previously unrecognised, fluid-filled space inside and between tissues as a new organ called ‘interstitium’.

6. Tenor is related to _________?
a) GIF
b) Audio
c) Video
d) Image

Click here to view Answer
Answer a) GIF. Tenor is an online GIF search engine and database. Its main product is GIF Keyboard, which is available in iOS, Android and macOS platforms.

7. India’s first Insect Museum Opened In ____________?
a) Kerala
b) karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamilnadu

Click here to view Answer
Answer d) Tamilnadu. A Rs 5 crore insect museum with the state-of-the-art amenities was unveiled by Tamil Nadu Chief Minister K Palaniswamy at the Tamil Nadu Agricultural University.

8. Who has been appointed as the principal scientific adviser to the government of India?
a) Satyajit Mayor
b) Obaid Siddiqi
c) Krishnaswamy Vijay Raghavan
d) Maharaj Kishan Bhan

Click here to view Answer
Answer c) Krishnaswamy Vijay Raghavan. Krishnaswamy Vijay Raghavan was appointed the principal scientific adviser to the government of India.

9. Department Of Posts Launches Cool EMS Service Between India and ___________?
a) China
b) Japan
c) USA
d) Australia

Click here to view Answer
Answer b) Japan. Ministry of Communications launched the Cool EMS Service between India and Japan. Cool EMS service is one-way service from Japan to India which allows customers in India to import Japanese food items for personal use which is allowed under Indian regulations.

10. Around 3 lakh houses Affordable Houses Sanctioned For Urban Poor Under ___________________?
a) Pradhan Mantri Awas Yojana
b) Pradhan Mantri Mahila Shakti Kendra
c) Deen Dayal SPARSH Yojana
d) Pradhan Mantri Sahaj Bijli Har Ghar Yojana

Click here to view Answer
Answer a) Pradhan Mantri Awas Yojana. Ministry of Housing & Urban Affairs approved the construction of 3,21,567 more affordable houses for the benefit of urban poor under Pradhan Mantri Awas Yojana .

Leave a Comment