Current Affairs Quiz – March 27 & 28 2021

Current Affairs Quiz – March 27 & 28 2021

Current Affairs Quiz – March 27 & 28 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Shaheen 1-A – Nuclear-Capable Ballistic Missile is belongs to____________.
a) Pakistan
b) Bangladesh
c) Nepal
d) Australia

Click here to View Answer
Answer a) Pakistan. Pakistan test-fired Shaheen-1A surface to surface ballistic missile with the aim of re-validating various design and technical parameters of weapon system including the advanced navigation system.

2. World Theatre Day is observed on____________.
a) March 20
b) March 23
c) March 26
d) March 27

Click here to View Answer
Answer d) March 27. It is celebrated annually on the 27th March by ITI Centres and the international theatre community. This day is a celebration for those who can see the value and importance of the art form “theatre”.

3. Earth Hour 2021 is observed on_____________.
a) March 20
b) March 23
c) March 26
d) March 27

Click here to View Answer
Answer d) March 2. Every year, the Earth Hour is celebrated worldwide on the last Saturday of March month to show support for the fight against climate change and commitment towards a better planet.

4. The theme for Earth Hour 2021_____________.
a) To Save Universe
b) Climate Change to Save Earth
c) Go Green
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b)Climate Change to Save Earth.

5. Bangladesh celebrated _________ years of independence day on march 26.
a) 35th
b) 41st
c) 50th
d) 63rd

Click here to View Answer
Answer c) 50th. Bangladesh celebrates 50 years of its Independence and National Day on 26 March, coinciding with the grand celebration of the birth centenary of Father of the Nation Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman.

6. Rahi Sarnobat, Chinky Yadav and Manu Bhaker clinched Gold World Cup, are associated with__________.
a) Swimming
b) Shooting
c) Boxing
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer b) Shooting. The Indian women’s team of Rahi Sarnobat, Chinki Yadav and Manu Bhaker beat Poland’s Joanna Iwona Wawrzonowska, Julita Borek and Agnieszka Korejwo 17-7 in the gold medal match.

7. Central implemented National Creche Scheme For _____________.
a) Working Mothers
b) Girl Children
c) Adults
d) Senior Citizen

Click here to View Answer
Answer a) Working Mothers. The National Creche Scheme (formerly known as the Rajiv Gandhi National Creche Scheme) is being implemented through the States/UTs as a centrally sponsored scheme to provide daycare facilities to children of working mothers (age group 6 months to 6 years).

8. Who has authored the book “Bringing Governments and People Closer”?
a) Vinod Rai
b) Amalendu Guha
c) Arundhati Roy
d) Dr. M Ramachandran

Click here to View Answer
Answer d) Dr. M Ramachandran. The book “Bringing Governments and People Closer” is authored by Dr. M Ramachandran, IAS (Retd), Chancellor of ICFAI University in Dehradun.

Leave a Comment